Universitatea din București recrutează zece studenți, reprezentând grupuri dezavantajate, în cadrul proiectului Development of Inclusive and Participatory Learning in Organisations through Multicultural Ambassadors – DIPLOMA, coordonat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației a UB.

Aceștia vor participa gratuit, timp de patru zile, la un training despre cum să devii student ambasador pentru incluziune în cadrul programului. Au prioritate studenții Universității din București din medii sărace, din mediu rural sau cu dizabilități, studenții de etnie romă, precum și studenții maturi (de peste 30 de ani) sau care sunt părinți, studenții imigranți, studenții care lucrează și studenții etnici români veniți din străinătate.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită o scrisoare de intenție la adresa de e-mail ruxandra.folostina@fpse.unibuc.ro, până luni, 6 februarie 2023, ora 12:00.

Interacțiune cu alți studenți și profesori din străinătate

Studenții selecționați vor participa la un training de formare în domeniul incluziunii în învățământul superior în cadrul proiectului DIPLOMA, vor învăța cum să ofere sprijin colegilor lor în funcție de nevoile lor și vor participa la campaniile și evenimentele de promovare ale proiectului.

Perioada training-ului este 13-16 februarie 2023, în intervalul orar 10:00-16:00, la sediul FPSE (Șoseaua Panduri, nr. 90, sector 5).

La finalul trainingului de formare, participanții vor dobândi experiență de muncă în domeniul incluziunii și al nondiscriminării, vor pune în practică cunoștințele academice dobândite în timpul facultății și își vor testa alegerea carierei în domeniul psihologiei sau științelor educației.

De asemenea, aceștia își vor îmbunătăți abilitățile practice în domeniul incluziunii cu ajutorul unor studenți din alte trei țări (Marea Britanie, Franța și Turcia) și cu cadre didactice din alte trei universități europene (University of Suffolk, Université Catholique de l’Ouest, Amasya University).

„Îți dezvolți CV-ul, având șanse sporite în ocuparea unui loc de munca în același domeniu; intri în lumea fascinantă a incluziunii si devii parte a unui proiect cu o viziune inovatoare și provocatoare; întâlnești persoane care te pot ajuta în carieră, dar și în dezvoltarea personală; experimentezi sentimentul pozitiv pe care îl ai atunci când ajuți pe cineva aflat în nevoie; obții scrisoare de recomandare și certificate de participare în cadrul unui proiect ERASMUS+ pentru activitatea prestată”, sunt celelalte avantaje enumerate de coordonatorii Programului DIPLOMA.

Detalii suplimentare despre procesul de recrutare pot fi accesate aici. Totodată, mai multe informații despre program pot fi consultate aici.