Review of Psychopedagogy publică cercetări originale, studii de caz, analize în domeniul educației speciale, recenzii științifice despre îmbunătățirea educației și serviciilor pentru persoanele cu dizabilități. Revista noastră are două obiective principale: abordarea teoretică a ideilor moderne din psihopedagogie, psihologie și pedagogie, furnizarea de informații despre experiențele metodologice în educația și recuperarea copiilor cu dificultăți de dezvoltare, dar și relevarea experiențelor și aspectelor originale din practici școlare și investigații realizate de autorii articolelor.

Revista de Psihopedagogie (2004) a fost lansată inițial cu patru numere pe an, apoi cu două numere anual, dar cu o creștere a numărului de pagini (în medie 250 per număr). Revista s-a bucurat de un succes remarcabil, abordând în principal trei domenii de mare interes: psihologie, psihopedagogie, pedagogie, fără a neglija științele sociologiei, asistenței sociale și medicinei. În paginile revistei au semnat nume foarte prestigioase atât din țară, cât și din străinătate.

Domeniile vizate de Review of Psychopedagogy sunt, prin excelență, experimentale și practico-aplicative, cu scopul de a implementa idei și practici care să contribuie la dezvoltarea funcțiilor și proceselor mentale, adaptarea activităților educaționale de recuperare, îmbunătățirea procesului instructiv și a adaptării sociale și profesionale. Prin urmare, articolele și studiile trebuie să reflecte astfel de situații.

Review of Psychopedagogy este indexată în următoarele baze de date internaționale: EBSCO, Crossref, CEEOL, Google Scholar, Index Copernicus, Semantic Scholar, WorldCat, DRJI, Elektronische Zeitschriftenbibliothek (EZB), Scilit, CiteFactor, ReasearchBib, Advanced Science Index, OAJI.

Director fondator: Emil Verza.