În perioada 9 – 12 mai 2023, lect. univ. dr. Mihaela Stîngu, lect. univ. dr. Simona Iftimescu și lect. univ. dr. Elena Marin, cadre didactice la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a UB, au participat la o întâlnire organizată în cadrul proiectului Erasmus+ Promoting Mentors’ Work in Education (ProMentors – nr. 610448-EPP-1-2019-1-IL-EPPK2-CBHE-JP) ce s-a desfasurat la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.

În cadrul întâlnirii, echipa UB a coordonat o sesiune de reflecție asupra experienței din cadrul proiectului ProMentors care vizează importanța practicii pe parcursul programelor educaționale de formare profesională a mentorilor în educație.

ProMentors este un proiect Erasmus+ și are ca scop extinderea modelului MIT (dezvoltat în proiectul anterior Proteach) pentru a servi drept bază pentru un nou model de pregătire a mentorilor de stagiatură.

Proiectul ProMentors este realizat în parteneriat cu zece colegii și universități de formare a profesorilor din Israel (Talpiot College of Education, Al-Qasemi Academy – Academic College of Education, Beit Berl College (BBC), Gordon Academic College of Education, Hemdat Hadarom College of Education, Kaye Academic CollegeKaye College, Kibbutzim College of Education, Levinsky College of Education, The College of Sakhnin, The Mofet Institute) și patru universități europene (Universitatea din București, Universitatea Catolică Ioan Paul al II-lea din Lublin, Universitatea din Exeter, Universitatea din Jyväskylä).

Pentru mai multe informații cu privire la proiect vă invitam să vizitați pagina oficială a proiectului: https://promentors.org.il/