Facultatea de Psihologie și Științele Educatiei a Universitatii din Bucuresti, reprezentată prin lect. univ. dr Simona Iftimescu (manager de proiect), lect. univ. dr. Mihaela Stîngu (formator, cercetător) și lect. univ. dr. Elena Marin (formator, cercetător) este  parteneră în cadrul proiectul  Erasmus +: Evidence Informed Practice for School Inclusion – EIPSI (2020-1-ES01-KA201-082328). Proiectul se desfășoară pe o perioada de 3 ani (Octombrie 2020 – Septembrie 2023) și  își propune să proiecteze și să testeze soluții inovatoare pentru profesori și părțile interesate (cum ar fi consilieri școlari, inspectori, decidenți de politici) pentru a îmbunătăți echitatea și incluziunea în școli prin utilizarea practicilor bazate pe dovezi.

Pe 23 martie 2023 va avea loc în Barcelona Conferința Finală a proiectului Evidence Informed Practice for School Inclusion – EIPSI. Conferința va debuta cu un keynote cu titlul Facilitarea practicii educaționale bazate pe cercetare pentru incluziune. De ce contează și ce știm în prezent,  keynote susținut de profesorul Chris Brown de la Universitatea Warwick (Marea Britanie). Prezentarea va fi urmată de prezentarea resurselor elaborate în cadrul proiectului și prezentarea experiențelor școlilor partenere. Ultima sesiune va fi dedicată unei mese rotunde cu titlul Rolul actorilor educaționali în promovarea practicilor bazate pe dovezi în dezvoltarea profesională a cadrelor didactice. Această activitate va fi moderată de lect. univ. dr. Simona Iftimescu (FPSE, UB).

Instituțiile partenere în acest proiect sunt: Universitatea Autonoma de Barcelona (Spania), Departmentul Educațional – Guvernul Regional al Cataloniei (Spania), Universitatea de Științe Aplicate din Amsterdam (Olanda), Universitatea Durham (Marea Britanie), Universitatea din Ljubljania (Slovenia) și Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională  -CMBRAE (Romania).

Mai multe detalii despre proiect regăsiți la adresa:  https://eipsi-project.eu/