Junior Achievement România invită profesorii și studenții din cadrul universității să participe la Competiția europeană de antreprenoriat Gen-E, Ediția 2023, parte a programului de antreprenoriat Junior Achievement (JA), derulat în parteneriat cu Ministerul Educației, și are ca scop dezvoltarea și consolidarea competențelor antreprenoriale ale tinerilor de 15‐26 de ani (elevi și studenți).

Înscrierile pot fi realizate online până pe 10.02.2023, conform indicațiilor din regulament.

Echipele care participă la competiție vor beneficia gratuit de pregătire practică (training și consultanță, acces la resurse și cursuri profesioniste) în cadrul Incubatorului BizzFactory, etapa premergătoare competiției Gen-E.

Toți participanții, studenți și profesorii coordonatori vor beneficia de certificate de participare/absolvire la participarea/completarea modulelor aferente. 

Introdusă anul acesta ca instrument de învățare, platforma Dream Shaper va ajuta echipele  să parcurgă mai riguros etapele incubatorului și să realizeze planul de afaceri mai profesionist, iar pentru dvs. va fi un element didactic modern de coordonare a progresului studenților în proiectele lor de antreprenoriat.

În cazul în care profesorii coordonatori, interesați să înscrie echipe, nu au un acord activ pentru programul de antreprenoriat pe www.jaromania.org/hub, sunt rugați să completeze un scurt formular – https://jar.ro/form-ja23 și vor primi informații și suport pentru înscriere.

Dacă profesorii au deja un acord activ, pot înscrie participanții pe platforma Dreamshaper (link prezentare: https://jar.ro/dreamshaper-info), urmând indicațiile transmise de echipa JA.  

Participarea tinerilor la incubator poate fi echivalată la cerere cu programul de practică universitară pentru dobândirea de competențe practice de antreprenoriat și angajabilitate.

Vor fi acordate, conform regulamentului, premii celor mai bune echipe, granturi instituțiilor de învățământ cu cei mai mulți participanți activi, iar câștigătorii etapei naționale vor reprezenta România la finala europeană din luna iulie 2023, de la Istanbul, Turcia.