Mesaj continuare sprijin studenți și profesori ucraineni și internaționali

Întreaga comunitate a Universității din București s-a mobilizat, în aceste zile, pentru sprijinirea studenților și a profesorilor ucraineni și internaționali de pe teritoriul țării vecine, grav afectată de război.
În acest sens, au fost astfel amenajate peste 300 de locuri de cazare în căminele Universității din București, în cadrul Casei de Oaspeți „Academica”, în spațiile CEREFREA Villa Noël, precum și în spațiile Institutului Teologic Baptist – Facultatea de Teologie Baptistă a UB.
Totodată, Universitatea din București a deschis și două centre de colectare a ajutoarelor materiale pentru refugiații din Ucraina, unde atât studenții, cadrele didactice și personalul administrativ al UB, dar și orice altă persoană poate ajuta cu produse igienice, produse alimentare neperisabile, apă, băuturi răcoritoare sau orice alt produs care poate veni în ajutorul refugiaților.

Colectarea acestora se face în mai multe puncte administrative ale Universității din București:
• Serviciul Social din incinta Campusului Grozăvești (Splaiul Independenței, nr. 204, București)
• Cantina „Mihail Kogălniceanu” a Universității din București (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46, București).

Celor două centre de colectare deschise de Rectoratul Universității din București li se adaugă alte două din cadrul Facultății de Litere și, respectiv, Facultății de Științe Politice a Universității din București. Donațiile pot conține măști chirurgicale, alimente neperisabile, dezinfectanți și produse de igienă (periuță și pastă de dinți, șampon, săpun, șervețele umede, absorbante și produse pentru nou-născuți etc.) prosoape și/sau pături.
Centrul de colectare a donațiilor din Holul de Marmură al Facultății de Litere (Str. Edgar Quinet, nr. 5, București) este deschis în intervalul 10:00-15:00.

Toți cei care doresc să susțină financiar eforturile de sprijinire a persoanelor refugiate din teritoriile ucrainene o pot face prin donații în contul Fundației Virtute et Sapientia a Universității din București, în următorul cont:

Fundația Virtute et Sapientia a Universității din București
IBAN: RO57BRDE410SV69608784100
Cei care doresc să doneze sunt rugați să specifice, la Detalii de plată, „Ucraina”.

Ultima modificare Joi, 03 Martie 2022 00:05
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.