Lansare de carte: Școala viitorului sau viitorul școlii?, volum coordonat de prof. univ. dr. Emil Păun

Lansare de carte: Școala viitorului sau viitorul școlii?, volum coordonat de prof. univ. dr. Emil Păun

Pe data de 28 iunie 2022, ora 10.30 va avea loc lansarea lucrării  Școala viitorului sau viitorul școlii? Perspective asupra educației postpandemice, un volum coordonat de prof. univ. dr. Emil Păun.  Evenimentul se va desfășura în Sala Consiliului de Administrație, în Clădirea Rectoratului Universității din București (Sos.Panduri, nr. 90). 

Participare online pe platforma Google Meet.

Link de conectare: https://meet.google.com/hcq-rivx-rgj

Evenimentul lansării se va desfășura cu participarea autorilor, iar discuția va fi moderată de prof. univ. dr. Simona Sava și prof. univ. dr. Romiță Iucu.

Prezentarea volumului și a autorilor va fi realizată de prof. univ. dr. Emil Păun, coordonatorul lucrării.  Colectivul de autori este format din: Georgeta Ion, Romiță Iucu, Monica Mincu, Anca Nedelcu, Alis Oancea, Simona Sava, Cătălina Ulrich-Hygum, Elena Ungureanu.

Volumul Școala viitorului sau viitorul școlii? Perspective asupra educației postpandemice, apărut la Polirom, este rezultatul unei dezbateri despre viitorul școlii, desfășurate pe fondul contextului pandemic. Ideile discutate în cadrul unui dialog desfășurat online deschid volumul și sunt mai departe dezvoltate în cadrul a nouă capitole, bazate pe experiența și reflecțiile autorilor în cadrul unor universități din Romania si din alte trei tari europene.

„În prima parte a anului 2021, reflectând la situația școlii, afectată profund de pandemie, i-am provocat pe colegii mei din grupul de reflecție la o dezbatere-dialog privind aceste evenimente și, mai ales, viitorul școlii și al educației... Lucrarea noastră are o structură oarecum insolită, întrucât studiile elaborate de autori sunt precedate de dialogul realizat inițial, care ține loc de introducere. Am procedat în acest fel pentru a pune în evidență filiația ideatică dintre punctele de vedere exprimate în cadrul dialogului și analizele întreprinse în cadrul studiilor care compun volumul” (Emil Păun, Cuvânt înainte).

Ultima modificare Luni, 20 Iunie 2022 13:56
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.