Conferința de Psihoterapie Experiențială și Dezvoltare Personală Unificatoare: „Conexiuni virtuale în psihoterapie și dezvoltare personală. Restructurare și autotransformare”

Dragi colegi, prieteni și colaboratori,

Avem bucuria să vă anunțăm organizarea celei de-a X-a ediții a Conferinței de Psihoterapie Experiențială și Dezvoltare Personală Unificatoare: „Conexiuni virtuale în psihoterapie și dezvoltare personală. Restructurare și autotransformare” desfășurată ca de obicei în parteneriat cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București prin Departamentul de Psihologie și Laboratorul de Psihoterapie Experiențială (LPEU).
 

Conferința va avea loc online, în zilele de 11, 12 și 13 decembrie 2020, pe platforma Zoom. În perioada 7-10 decembrie 2020, sub egida conferinței, se va desfășura și o Secțiune gratuită pentru studenți (aspiranți la profesia de psihoterapeut)11-13 Decembrie 2020, online
 

În buna tradiție a conferinței, și în acest an vom reuni sub tema propusă cercetarea, practica, ideile, inovațiile și provocările specialiștilor care au creat de-a lungul anilor oferta de manifestări și de programe formative ale conferinței, în încercarea de a identifica elemente de noutate și să sprijinim efortul colectiv de formare continuă în domeniu, precum și deschiderea largă către domenii conexe: medical, educațional, social și tehnologic.

Ne adresăm specialiștilor și tinerilor aspirați la competențele vocaționale de psihoterapeut, psiholog clinician, consilier psihologic, trainer de dezvoltare personală, dar și tuturor celor pasionați de domeniul psihologiei și psihoterapiei. Lansăm, de asemenea, invitația și studenților, masteranzilor și doctoranzilor interesați.

Punctele cheie și direcțiile semnificative ale ediției din acest an sunt:

•       dezvoltarea realismului și creativității în adaptarea serviciilor psihologice și terapeutice la nevoile actuale ale beneficiarilor;

•       stimularea abordărilor interdisciplinare și asociate;

•       abordarea și intervenția terapeutică a fenomenului separării – implicații în diverse domenii psihologice;

•       eficientizarea și diversificarea modalităților valide de intervenție;

•       abordarea și intervenția terapeutică în context virtual și adaptarea practicii psihologilor la fenomenul de distanțare socială.
 

În cele trei zile ale conferinței, vom încerca să formulăm răspunsuri și să promovăm alternative de intervenție privind tematicile cel mai des întâlnite în practica psihoterapeutică, în special în contextul pandemic: adaptarea cadrului terapeutic la mediul online; dobândirea toleranței cu privire la diferențele sociale; impasul existențial; pregătirea psihologică primară în managementul stresului; adaptarea și inovația de noi roluri și responsabilități; dependența de internet și rețele sociale – normalitate în timpul crizei; separarea și abandonul; problemele identitare; anxietatea și depresia; tulburările de alimentație și schemă corporală; patologiile sociale; psihoeducația și consilierea de suport pentru familiile disfuncționale; psihosexologia; patologia de sistem familial – evaluare și intervenție; psihotrauma. Toate aceste tematici vor fi abordate și aprofundate prin lucrările pe care le vom putea audia, precum și în cadrul celor 2 simpozioane, 15 workshopuri și 15 ateliere gratuite pentru studenți.

Programul detaliat al evenimentelor poate fi găsit aici și aici.

Conferința este în curs de acreditare la CPR.

Dacă doriți să prezentați o lucrare / un poster în cadrul secțiunilor dedicate, este necesar ca până la data de 22 noiembrie 2020, CEL TÂRZIU, să trimiteți la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. titlul lucrării sau al posterului, împreună cu rezumatul (în limba română), alături de o Declarație pe propria răspundere (Affidavit) – detalii suplimentare aici.

Vă aşteptăm! Sperăm să ne conectăm și să (ne) unificăm ideile și eforturile, pentru o dezvoltare profesională de calitate, sub semnul autenticității, realismului și responsabilității.

Așadar, sunteți bineveniți din toate direcțiile, fiecare din propriul „univers”, în slujba cunoașterii, sănătății, a vieții și a armoniei personale și colective.
 

Cu cele mai bune gânduri,
Echipa SPER

 

 

Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 09:01
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.