Lucian Alecu

Lucian Alecu

8888
Lucian Alecu
Lector univ. dr.
Psihologie
-

Lect. univ. dr. Lucian Alecu are o experiență vastă, de la practică și cercetare în domeniul clinic până la activitatea didactică. 

Este coordonator al programului de master Psihodiagnoză, Psihoterapie Experiențială Unificatoare și Dezvoltare Personală și coordonator al Laboratorului de Psihoterapie Experientială (LPEU).

Cursuri: Paradigma umanistă în psihologia clinică și psihoterapie, Bazele psihologiei clinice, Consilierea şi dezvoltarea personală a adolescenţilor în grup experienţial, Stagiu practic de abilitare în dezvoltarea personală și PEU, Consiliere psihologică și psihoterapie din perspectivă umanistă, Stagiu practic de abilitare în dezvoltarea personală și PEU, Dramaterapie unificatoare.

Discipline de seminar (susținute în trecut): laborator de comunicare, introducere în psihoterapie, terapii experientiale, introducere în psihologia socială, laborator de practică supervizată în psihoterapie experientială a unificării şi psihologie clinică.

De asemenea, își conduce practica privată în psihoterapie și psihologie clinică, antrenament si consiliere individuală pentru lideri și consiliere aplicată în organizații. Conduce programe de instruire pentru viitori psihoterapeuți și psihologi clinicieni.

Este membru în comitetul editorial al Journal of Experiential Psychotherapy. Este membru al SPER (Societatea de Psihoterapie Experientiala Romana), al Colegiului Psihologilor din România, al International Council of Psychologists, al European Association of Clinical Psychology and Psychological Treatment.

A obținut distincția de „Profesor Bologna” în anul 2014.

Domenii de interes: psihoterapie individuală și de grup, dezvoltare personală, psihoterapie aplicata în organizaţii, schimbare socială, etică aplicată în psihologie, psihologie socială, conștiința.

 

...

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.