Emil Păun

Emil Păun

3725
Emil Păun
Prof. univ. dr.
Științele Educației
-

Prof. univ.dr. Emil Păun este cadru didactic al Universitatii din Bucuresti din anul 1962. Este absolvent al Facultatii de Filozofie  si doctor in pedagogie al acestei universitati. A participat la stagii de specializare in strainatate: la Universitatea Paris V (Sorbona) si la Institutul National de Cercetari Pedagogice din Paris (1971-1972), Institutul International de Planificare a Educatiei (UNESCO, Paris, 1972), Centrul International al Copilului - Paris (1975), Universitatea Cambridge (Anglia, 1995), Institutul pentru Educatia Adultilor din Frankfurt (Germania,1997).

In perioada 1990-2007 a fost sef al Catedrei de Pedagogie. Director al Departamentului de Pregatire a Personalului Didactic (1999- 2002). Este conducator de doctorat (incepand din 1990), coordoneaza in cotutela teze de doctorat la universitati din strainatate. A fost membru al comisiei de psihologie si stiintele educatiei a Consililui National de Atestare a Titlurilor Univesritare si Doctorale (1991-2008). A fost membru al Senatului Universitatii din Bucuresti. Este directorul revistei REPERE, revista de stiintele educatiei a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei.

Are titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest din Timisoara. Este membru in comitete de lectura sau stiintifice ale unor reviste romanesti si straine.

Paralel cu activitatea de profesor universitar a detinut functii de conducere (director general) in Ministerul Educatiei, fiind si director al Centrului National de Formare a Personalului Didactic din Invatamantul Preuniversitar .
Pe plan international a fost profesor invitat la universitati din strainatate (Universitatea “Jules Verne”, Amiens, Franta, 2003; Universitatea Moncton, Canada, 2006,2007). A coordonat proiecte internationale de cercetare (proiectul Consiliului Europei –“Apprendre et enseigner dans la societe de communication “, proiecte ale Agentiei Universitare Francofone-AUF). A fost membru al Comitetului de orientare sttintifica sectoriala pentru stiintele sociale  al Agentiei francofone pentru invatamantul superior, membru al Biroului Executiv pentru formarea profesorilor (AUF), membru in Comitetul international de organizare a Bienalei “Education et Formation” Franta (1996-2000). Este membru in numeroase asociatii stiintifice internationale.
A publicat carti si numeroase studii (peste 200) in volume si reviste romanesti si straine.

 

...

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.