Anca Petrescu

Anca Petrescu

5608
Anca Petrescu
Lector univ. dr.
Formare a profesorilor
-

Licentiata a Facultatii de Litere (sectia romana-franceza), Universitatea din Bucuresti si Doctor in Stiintele Educatiei. Teza de doctorat este centrata pe o tema de dezbatere de mare interes si actualitate – Formarea profesorilor de limbi straine din invatamantul primar si prescolar din Romania, urmarind schimbarile de paradigma aparute din perspectiva profesionalizarii aceste categorii de cadre didactice.

Din anul 2016 este Prodecan al Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, responsabil cu programele de studii si relatiile cu publicul.

Domeniile de expertiza si preocupare stiintifica sunt circumscrise ariilor de activitate academica: Limba si literatura romana, Limbi straine, Comunicare, Alternative Educationale, Formarea Profesorilor.

Din 2002 si pana in prezent a participat la conferinte nationale si internationale, la diverse stagii de pregatire in tara si in strainatate, publicand 2 manuale de Limba franceza, o carte de autor, precum si o serie de articole si de studii in reviste de specialitate si in buletinele unor manifestari stiintifice de anvergura.

 In 2015 a infiintat, in parteneriat cu ARDOR Muntenia, primul club de dezbateri academice al FPSE.

 

 

...

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.