Psihodiagnoză, Psihoterapie experienţială unificatoare şi Dezvoltare Personală

Titlu/ Acronim

Psihodiagnoză, Psihoterapie experienţială unificatoare şi Dezvoltare Personală/PEU

Descriere generală

     Obiectivele principale urmărite de acest program de studii masterale sunt:
  1. Dobândirea de competenţe pentru ca absolventul să poată deveni: psihoterapeut (cu subcompetente specifice – psihoterapeut individual, psihoterapeut de grup, socioterapeut, dramaterapeut, artterapeut, terapeut pentru copii, cuplu şi familie); consilier psiholog centrat pe copil, adult, cuplu, familie; consultant sau trainer în dezvoltare personală în grup; consultant în optimizare umană şi dezvoltare transpersonală; consultant sau trainer de optimizare a comportamentului profesional şi organizaţional; psiholog clinician.
  2. Dezvoltarea de competenţe pentru crearea de strategii holistice şi proiecte de schimbare socială şi comunitară în conformitate cu cerinţele sociale actuale şi ale pieţei muncii.
  3. Promovarea și implementarea unei practici și metode inovative (PEU), definitorie pentru contribuția Școlii experiențial-umaniste dezvoltată de-a lungul a 15 ani în cadrul Universităţii din București și al SPER. PEU este simultan o terapie de reechilibrare creativă şi transformatoare, individuală şi socială, pentru normali şi pentru persoane în dificultate existenţială sau maladivă, ca şi o modalitate de analiză didactică şi dezvoltare personală pentru consilierii şi terapeuţii în formare
  4. Implicarea studenţilor în proiecte practice, voluntariate, organizarea de workshopuri în cadrul Zilelor Experienţiale, comunicări de studii şi cercetări în cadrul Conferinţelor internaţionale SPER, publicaţii în reviste recunoscute pe plan internaţional.
Admitere admitere 2016

Cursuri

Planul de invățământ cuprinde discipline de aprofundare (60%) şi de sinteză (40%), cu un conţinut corespunzător misiunii asumate. Exemple de discipline de studiu: Artterapii şi meditaţie creatoare în grup (PEU); Dramaterapie unificatoare – analiză didactică restructurativă; Bazele psihodinamice ale terapiilor experienţiale de grup şi de familie; Psihodiagnoză proiectivă şi experienţială; PEU în afecţiunile psihice şi psihosomatice; Tehnici moderne de formare şi supervizare a comportamentului terapeutic; PEU şi dezvoltarea personală a copiilor şi adolescenţilor; Metodologia cercetării, etică și deontologie în consiliere și psihoterapie; Psihogenealogie – analiză unificatoare transgeneraţională, Psihologie şi psihoterapie pre şi post-natală; PEU aplicată în cuplu şi familie; Tehnici moderne de formare şi supervizare a comportamentului terapeutic.

Profesori

În cadrul programului de master sunt implicaţi specialişti cu recunoaştere în domeniu, precum: Prof.dr. Iolanda Mitrofan; Prof.dr. Catalin Nedelcea; Prof.dr. Laurențiu Mitrofan; Prof.dr. Eugen Avram; Lector dr. Denisa Cristina Godeanu; Lector dr. Sebastian Godeanu; Lector dr. Marina Badea; Lector dr. Ovidiu Alexandru Pop; Lector dr. Lucian Alecu; Lector dr. Ion Andrei; Lector dr. asociat Ligiana Petre; Lector dr. asociat Teodor Vasile.; Lector dr. asociat Alin Cotiga

Parteneri

 

Perspective în carieră/ Debuşee profesionale

Departamentul de Psihologie al Universităţii din Bucureşti are avantajul de a fi singurul din ţară care oferă un asemenea program de studii masterale, acesta fiind strâns legat de performanţele obţinute de către grupul de specialişti, formaţi în ţară şi în străinătate, în domeniul Psihoterapiei experienţiale.

Debușeele profesionale sunt cabinete private pentru consiliere psihoterapie și optimizare adulți, copii, cupluri și familii, ong-uri, clinici de profil (psihiatric, psihosomatic), programe de cercetare aplicativă, centre și institute de consiliere, dezvoltare personală și psihoterapie individuală și în grup, centre de medicină holistică, training de dezvoltare personală, coaching, consultanță psiho-socio-educațională.

Persoană de contact

Coordonatorul programului
Lect. univ. dr. Lucian Alecu
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2020 01:16
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.