Psihologia Muncii, Transporturilor şi Serviciilor

 

Titlu

Psihologia muncii, transporturilor şi serviciilor

Motto

Prezentul si viitorul suntem noi!

Link prezentare

https://www.youtube.com/watch?v=Tn9bu-wTHsY

Link facebook

https://www.facebook.com/pmts.unibuc/

Misiunea programului

Formarea psihologilor profesioniști specializați în psihologia muncii și organizațională, psihologia transporturilor și serviciilor în raport cu cerințele pieței muncii, ale Colegiului Psihologilor din Romania și ale European Federation of Psychological Associations (EFPA) dar și a specialiștilor in Resurse Umane (HR).

Descriere generală

Programul de Master în Psihologia Muncii Transporturilor și Serviciilor a fost lansat în anul 2010, acreditat de ARACIS, și de către Colegiul Psihologilor din România, fiind astfel promovat atât academic dar și din punctul de vedere al profesiei de psiholog recunoscuta în Europa prin European Federation of Psychology Associacions (EFPA), aducând Facultății de Psihologie și Științele Educației vizibilitate instituțională.  Profesia de psiholog este astfel recunoscută și la nivel european.

Codurile COR:

263404 Psiholog în specialitatea psihologia muncii și organizațională

263405 Psiholog în specialitatea psihologia transporturilor

263406 Psiholog în specialitatea psihologia aplicată în servicii

Pe lângă acestea se poate lucrași în domeniul resurselor umane datorită competențelor, cursurilor și laboratoarelor practice studiate: consultant, referent resurse umane, analist resurse umane, etc

Cursurile şi seminariile / laboratoarele prevăzute vor conduce la acumularea unui număr de 120 de credite (ECTS) şi la obţinerea Diplomei de Master: Psihologia Muncii Transporturilor și Serviciilor Psihologia Muncii, Transporturilor și Serviciilor precum şi a Suplimentului de Diplomă care menţionează competenţele obţinute (în limbile română/engleză).

Pentru anul universitar 2016/2017, au fost scoase la concurs 40 de locuri, jumătate dintre acestea fiind locuri la buget. Pentru mai multe detalii în legătură cu admiterea, puteți consulta secțiunea Admitere de pe site-ul FPSE.

 

Cursuri

Anul 1

Analiza muncii şi utilizarea bazelor de date/Modele actuale de abordare în psihologia transporturilor/Diagnoza, interventie și schimare organizațioală

Selecţia psihologică a personalului şi tehnica interviului/Personalitate şi profesie/Evaluarea psihologică a personalului şi metode de cercetare a performanţelor în muncă/Abordări moderne în cercetarea de marketing şi comportamentul consumatorului/Emoții și comportament în organizații/Formare şi consiliere profesională/Practică supervizată

Anul 2

Managementul serviciilor psihologice în cabinetele de psihologia muncii, transporturilor şi serviciilor/Evaluarea performanțelor și comportamentului în transporturi /Psihologie aplicată în servicii/Abordări moderne ale stresului ocupaţional/Motivare şi recompensă în muncă

Integrarea profesională a persoanelor cu cerințe speciale în muncă/Analiza şi prevenirea accidentelor/Manifestări dezadaptative şi psihopatologice în muncă şi în transporturi/Legislaţie şi deontologie profesională/Practică supervizată

Profesori

Cadrele universitare care predau la acest master sunt urmatoarele:

 

Profesor Univ. Dr. Valeria Negovan

Profesor Univ. Dr. Dragoș Iliescu

Conferentiar Univ. Dr. Georgeta Panisoara

Conferentiar Univ. Dr. Violeta Rotarescu

Conferentiar Univ Dr. Mihaela Chraif

Conferentiar Univ. Dr. Forinda Golu

Conferentiar Univ. Dr. Roxana Urea

Conferentiar Univ. Dr. Corina Mihaela Zaharia (asociat)

Lector Univ. Dr. Mihai Ciolacu (asociat)

Lector Univ. Dr. Raluca Tomsa/Asist. Univ. Dr. Ioana David

Parteneri

 

• Contract de colaborare international cu firma Hart Cosulting

• Contract de colaborare  naţional cu Firma Rqplus: sistemele Psiruteva şi Psiselteva testare psihologică, acreditate COPSI comisia de muncă transporturi si servicii

Perspective în carieră

Psihologia transporturilor:

• Absolventii pot lucra in domeniul psihologie traficului rutier, analizei cauzalitatii accidentelor de trafic rutier, naval, feroviar si aerian, cabinete de testare psihlogica, evaluare si avize psihologice, ONG-uri, institutii de stat si private, societati comerciale.

• Absolvenții pot avea cabinet particular cu specializarea psihologia transporturilor sau pot lucra în cabinete particulare unde pot da avize psihologice pentru carnete de șoferi amatori și profesionisti;

Psihologia Muncii, Organizatională și Resurse Umane:

• Absolvenții pot lucra în domeniul resurselor umane din diferite organizații mici, mari și multinationale ca și directori resurse umane, șefi birou resurse umane, în selectia personalului, în aplicarea inerviului de selecție, în recrutare, training, dezvoltare organizațională, recruter, analist resurse umane, consultant, etc

• Absolvenții pot lucra la firme de recrutare, head-hunting, testare psihologică, assesment center;

Psihologie aplicată în servicii:

• Absolvenții pot lucra drept psihologi practicieni autonomi, specialisti și principali în psihologia mediului/enviromentală, psihologia consumatorului, reclama și publicitate, turism, sport, etc.

Cabinete individuale și colective:

• Absolvenții pot să-își înfiinteze încă din timpul masterului cabinete, unde pot profesa mai întâi ca psihologi practicieni în supervizare, la finalul masterului trec la treapta de psiholog practician autonom, după 5 ani treapta de psiholog specialist și dupa 10 ani de la intrarea pe treapta din supervizare trec la treapta de psiholog principal. În acest caz pot realiza rapoarte profesionale finalizate prin avize în psihologia muncii, transporturilor și serviciilor.

Testimoniale absolvenți

“ Urmând programul de studiu al masterului Psihologia Muncii Transporturilor și Serviciilor, am facut o alegere frumoasa, o alegere sanatoasa si solida, intrucat a fost sansa mea de a ma forma ca specialist si de a-mi dezvolta cariera in domeniul Resurselor Umane. Cunostintele dobandite, orele teoretice si practice de specialitate, accesul la ultimele noutati stiintifice din domeniu, pasiunea, dar si devotamentul profesorilor, relatiile interumane deosebite, sunt doar cateva dintre aspectele care conteaza si isi spun cuvantul cand alegi studii de calitate. Sunt momente pretioase atunci cand in munca de zi cu zi, identific si constientizez impactul pozitiv si contributia valoroasa pe care a adus-o absolvirea masterului, vietii mele profesionale. Multumesc Domnilor Profesori pentru maiestria si darurirea lor.”

Cazacu Ludmila, Consultant HR, Quanta Resurse Umane, promotia 2015

„In momentul în care am hotărât să urmez acest program de master „Psihologia Muncii, Transporturilor și Serviciilor” eram deja angajată în domeniul HR. Anii de masterat au venit însă ca o completare a ceea ce faceam în practică. Orele de curs, aplicațiile practice, profesorii implicați și pasionați m-au ajutat să am o mai buna intelegere a ceea ce inseamna psihologia muncii. Mai mult decat atat, multe dintre informatiile acumulate au devenit în timp bune practici care stau la baza dezvoltarii carierei mele. Dacă ai ca obiectiv învătarea și dezvoltarea ca profesionist, acest master este opțiunea potrivită.”

Codreanu Dora-Senior IT Recruiter&Consultant, RINF, promotia 2015

„Masterul specializat în Psilogia Muncii Transporturilor și Serviciilor mi-a permis să transform potențialul în performanță. Spun asta deoarece în anii de facultate mi-am inteles  pasiunea pentru HR si pt ca in urma bursei de studiu în străinatate obținute am început o frumoasă carieră în  HR. Mulțumită cunostintelor dobandite si a oamenilor care mi-au deschis drumul pt o cariera internationala, astazi sunt mai mult decat multumita de deciziile facute si recomand cu incredere cursurile universitatii bucuresti, cursuri a caror valoare e recunoscuta dincolo de granite.”

Cristina Ciodaru, Recruitment Specialist EuroEngineering Italia ( Adecco Group) Absolventă iunie 2014.

Testimonial director de program

 

„în calitate de membru fondator împreună cu Dl. Prof. Dr Mihai Aniței am investit în organizarea și desfăsurarea programelor acestui masterat toate cunoștiințele și capacitățile mele organizatorice precum și principiile unei educații bazate pe „well-being” în desfășurarea activităților. Astfel, masteranzii manifestă spirit participativ și vin cu plăcere și interes la cursuri și aplicațiile practice. De-a lugul timpului s-au dezvoltat relații pozitive de colaborare între masteranzi care s-au perpetuat și după aboslvirea masterului, aceștia dezvoltându-și societăți civile profesionale sau ONG-uri împreună.

Absolvenții masterului sunt apreciați pe piața muncii în special în cadrul companiilor multinaționale unde aduc un aport de plus valoare și reprezintă cu stimă Universitatea din Bucuresti atât la nivel național dar și internațional.

Un punct aparte este reprezentat de partciparea masteranzilor acestui program de studii la conferințe și congrese internaționale și naționale cu lucrări pe secțiuni, postere și workshop-uri, toate acestea fiind realizate prin eforturi proprii știintifice împreună cu cadre didactice specializate.”

Conf Univ Dr Mihaela Chraif

Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 09:54
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.