Master în Managementul şi Evaluarea Organizaţiilor şi Programelor educaţionale

Titlu/ Acronim

Master în Managementul şi Evaluarea Organizaţiilor şi Programelor educaţionale / MEOPE

Descriere generală

Misiunea programului: profesionalizarea managerilor şcolari şi educaţionali pentru diferite paliere ale sistemelor de învăţământ şi organizaţii nonguvernamentale cu funcţii educative, a evaluatorilor de programe şi instituţii educaţionale și cu rol în formarea resurselor umane, în general, consolidarea expertizei profesionale a managerilor, prin dezvoltarea competenţelor evaluative.

Care sunt competențele pe care le dobândesc? Proiectarea programelor și a activităților de formare și dezvoltare instituțională [implementarea, monitorizarea și evaluarea programelor educaționale]; Proiectarea, conducerea și finalizarea  studiilor evaluative privind calitatea programelor educaționale și instituțiile educaționale [evaluarea de proiect, de proces, de impact; evaluarea instituțională]; Dezvoltarea studiilor metaevaluative – criterii și metode pentru evaluarea calității evaluării; Leadership și comunicare [strategii de leadership și utilizarea tehnologiilor informaționale și de comunicare]; Self-management  [receptivitate, deschidere critică și participare la inovare]. 

Admitere

Admiterea se realizează pe baza unui interviu și a mediei de licență. Pentru mai multe informații, dați click aici

Cursuri

Pentru detalii accesați planul de învățământ de pe pagina principală de admitere la master.

Profesori

Prof. Dr. Dan Potolea;  Prof. Dr. Ioan Neacşu;  Prof. Dr. Emil PĂUN;  Prof. Dr. Romiţă Iucu;  Prof. Dr. Ion Negreţ;  Prof. Dr. Lucian Ciolan;  Prof. Dr. Ovidiu Pânişoară;  Prof. Dr. Bogdan Logofătu;  Lect. Dr. Antoaneta-Firuţa Tacea. Dr. Roxana Mihail (CNEE), Dr. Mirela Negreanu (MENCȘ).

Parteneri

Acord internațional cu Universitatea din Barcelona.

Perspective în carieră/ Debuşee profesionale

Programul răspunde nevoilor actuale de  profesionalizare în domeniul managementului și al evaluării educaționale ale: cadrelor didactice, inspectorilor şcolari, directorilor, funcţionarilor superiori în MECTS, cercetătorilor, specialiştilor în domeniul evaluării, care aspiră să promoveze cercetarea de profil, să proiecteze și să realizeze evaluarea performanţelor şcolare, a personalului didactic şi a programelor și instituţiilor educaţionale, ca și a celor cu rol în formarea resurselor umane, în general.

Ce devin? Manager școlar și educațional profesionist pentru diferite paliere ale sistemelor de învățământ și pentru organizații non-guvernamentale cu funcții educative; Evaluator de programe și instituții educaționale și cu rol în formarea resurselor umane, în general.

Persoană de contact Prof. Univ. dr Dan Potolea Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 20:40
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.