1[heading size="h3" style="underline"]Descriere generală[/heading] Ce oferă acest master? Expe..." /> 1[heading size="h3" style="underline"]Descriere generală[/heading] Ce oferă acest master? Expe..." /> Formarea Formatorilor / Train the Trainers (FF/ToT) - Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Formarea Formatorilor / Train the Trainers (FF/ToT)

[grid]

1

Descriere generală

Ce oferă acest master?

Experiențe autentice de învățare! Echipe de formatori și de colegi care dau valoare timpului petrecut împreună! Un program pentru cei care vor să-și dezvolte imaginația!

Misiunea acestui program este de a forma, la cele mai înalte standarde de calitate, formatori profesionişti, pentru domeniile public şi privat, care să contribuie la îmbunătăţirea calităţii procesului de formare şi dezvoltare a resurselor umane în organizaţii.

Programul de Master Formarea Formatorilor a fost lansat în anul 2008, acreditat de ARACIS, și este inclus în registrul european WIFO Gateway, fiind astfel promovat și accesat la nivelul celor mai relevante rețele profesionale din domeniu din Europa

2

Admitere

Admiterea se realizează pe baza unui interviu și a mediei de licență. Pentru mai multe informații, accesați pagina dedicată admiterii.

3

Cursuri

Pentru detalii accesați planul de învățământ.

[/grid]

 

[grid]

[/grid]

 

6

Contact direct cu specialiștii HR și companiile de training

Masterul de Formarea Formatorilor oferă, prin practica de training și prin ateliere și conferințe invitate, contextul interacțiunii directe cu profesioniști ai domeniului și reprezentanți ai mediului privat, oferind o perspectivă amplă asupra oportunităților de care studenții pot beneficia direct atât în cadrul programului, cât și după absolvire. Pentru un master de nota 10, avem alaturi 10 parteneri de anvergura din HR, training și consultanță.

Parteneri ai acestui program de master:

Unii dintre cei care ne sunt parteneri au fost studenții noștri. De la ei veți afla cum anume competențele formate la în facultate i-au ajutat în cariera lor profesională:

7

Perspective în carieră

Masterul de Formarea Formatorilor este unul dintre programele de Master construite ca răspuns la nevoile pieței muncii, având o abordare interdisciplinară, care îmbină teoria și practica, pentru a oferi studenților o experiență de învățare completă. Oportunitățile la absolvire sunt dintre cele mai variate: puteți deveni Formator de formatori; Formator / specialist formare şi dezvoltareprofesională; Coordonator programe / proiecte de formare; Referent resurse umane (cu responsabilităţi în domeniul formării şi dezvoltării profesionale a personalului); etc.

Posibilităţi de încadrare profesională:

 • Instituţii publice specializate în domeniul formării şi al dezvoltării profesionale a personalului;
 • Camere de Comerţ şi Industrie;
 • Asociaţii profesionale, patronale şi sindicale care derulează activităţi de formare profesională continuă;
 • Companii private (firme de training şi consultanţă) specializate în oferirea de cursuri de formare şi dezvoltare profesională;
 • Departamente de Resurse Umane ale companiilor sau instituţiilor publice;
 • Organizaţii non-guvernamentale care derulează programe / proiecte în domeniul formării şi dezvoltării resurselor umane

8

Ce spun foștii studenți?

 

Să ai curajul să te înscrii la masterul Formarea Formatorilor înseamnă că deja ai făcut un pas important în cariera ta. Este un program care te ajută să înțelegi exact ce înseamnă trainingul și cum este el integrat în cultura organizațională a fiecărei instituții. Chiar dacă activam deja de 2 ani în industria HR, tot am învățat o serie de concepte noi, de la managementul performanței, până la metode de învățare la adulți sau comunicare interculturală. Este genul de program care nu te învață aspecte teoretice foarte mult, ci mai degrabă te provoacă să asimilezi exact acele cunoștințe/abilități de care personalitatea ta are nevoie ca să progreseze. Pot să spun că am luat o decizie bună în privința acestui master pentru că am avut ocazia să învăț de la cei mai buni specialiști din domeniul formării.

Ramona Clipa
Recruitment Team Leader Temps HR, promoția 2016


Revelație, încredere, depășirea propriilor limite și bariere, oameni dispuși să împărtășească din experiența lor... acestea sunt doar câteva din emoțiile pe care le-am trăit în cadrul programului de masterat "Formarea Formatorilor". M-a ajutat să mă dezvolt ca trainer, să am siguranța de a livra și alte tipuri de cursuri față de cele pe care le practicam deja la locul de muncă și să visez ca la un moment dat voi avea propria mea firma de training. Recomand cu drag celor care sunt realmente pasionați de training și doresc să faca din asta un job în care pun pasiune, să participe la acest master pentru că, dacă într-adevăr ești făcut pentru asta, "Formarea Formatorilor", îți va deschide și mai mult mintea și sufletul pentru a-ți crea oportunitățile de care ai nevoie pentru a reuși.

Andra Dîcă
Trainer, Kruk România, promoția 2012


Deși la vremea înscrierii aveam câțiva ani de experiență practică în domeniul formării, mi-am dorit foarte mult să am parte de un fundament solid teoretic. A fost singurul program de Master pe care l-am luat în considerare în țarăși sunt mândru să îi fiu absolvent. Astfel, am cunoscut și păstrez legatura cu colegi deosebiți, profesori memorabili și experiențe valoroase de învățare. Masterul de Formarea Formatorilor a contribuit semnificativ la decizia angajatorilor mei curenți de a mă angaja în calitate de Training Coordinator la nivelul global al companiei.

Alexandru Popa
Training Coordinator, Underwriters Laboratories, Olanda, promoția 2011

 • Apăsați aici pentru a citi și alte mărturii

  Ne bucurăm în fiecare zi de șansa de a face alegeri, de a construi un drum personal către scopul pe care ni l-am propus. Programul de master ToT a fost una dintre alegerile pe care le-am făcut cel mai natural-am știut și am simțit că reprezintă un cadru optim pentru maturizarea mea educațională și pentru formare mea profesională. ToT nu te învață doar să fii trainer, te formează ca și profesionist cu atitudine, inițiativă și implicare; te ajută să te definești în relație cu publicul tău țintă și să înțelegi care este impactul pe care îl poți avea asupa celorlalți. Cum știi dacă ToT este pentru ține? Simplu! Îți dorești un context de învățare bazat pe descoperirea competențelor, ai nevoie de o abordare creativă și neliniară a carierei tale, cauți oportunitatea de a experimenta perspective variate și complementare? Tot este o abordare inedită și poate fi o reală inspirație, dacă îți dorești și te dedici dezvoltării tale personale și profesionale.

  Diana Voicu
  HR Manager BDO România, promoția 2011


  Când am intrat la Masterul de Formarea Formatorilor trecusem deja printr-o formare acreditata CNFPA și printr-un job în domeniul traingului timp de 10 luni. Sunt totuși 2 lucruri pe care le-am căutat în momentul în care m-am înscris. Primul a fost o comunitate de oameni care să fie pasionați de acest domeniu, care să împărtășească resurse, să își ofere feedback constructiv, să dezvolte programe de training împreună. Am găsit un astfel de grup și mă bucur să spun că am învățat multe de la ei și împreună cu ei. Al doilea lucru pe care l-am căutat a fost un spațiu comun de practică supervizată și experimentare. Majoritatea cursurilor au avut o parte consistență de practică, ceea ce îți oferă oportunitatea de a gândi un design integrat de training și de a-l experimenta cu un grup de oameni ce sunt deschiși să te ajute să îl îmbunătățești. Tind să cred că fiecare dintre noi își alege din acest master acele materii și subiecte care îi trezesc un interes profund și autentic. Masterul de Formarea Formatorilor are o paletă largă de asemenea subiecte.

  Silvia Purel
  Psihoterapeut, promoția 2011


  Programul de masterat ToT pe care l-am urmat într-o perioadă foarte aglomerată a vieții mi-a oferit oameni extraordinari (atât în rândul domnilor profesori cât și în rândul colegilor) de la care am învățat noi tehnici și informații esențiale pentru un bun trainer. Partea practică, trainerii cu experiență și întâlnirile cu invitații externi conectează studentul cu realitatea formării din România și nu numai. De asemenea, noile metode, tehnici și informații primite în contextul masterului pe care le-am împărtășit colegilor și echipelor din care fac parte au sprijinit dezvoltarea proiectelor pe care le susțin. Experiență masterului ToT mi-a confirmat și întărit anumite calități de formator, mi-a deschis noi perspective și am înțeles unde, când și cum aș putea îmbunătăți alte abilități specifice unui bun formator.

  Ina Lolescu
  coordonator Centrul național de voluntari, Organizația Salvați Copiii România, promoția 2011


  Motivul pentru care am ales să urmez masterul Formarea Formatorilor a fost pentru că dintotodeauna mi-am dorit ca muncă mea să însemne ceva pentru ceilalți, să contribui la dezvoltarea oamenilor din jurul meu și profesia de formator a corespuns acestei dorințe. Din punctul meu de vedere pentru a fi formator este necesar să înveți tot timpul, este nevoie de multă muncă și dedicare. Masterul acesta reprezintă un pas esențial în procesul de a fi formator, însă acest proces va mult timp după finalizare.

  Ana-Maria Nechita
  Project Manager, Human Performance Developement, promoția 2012


  Recomand programul de master Formarea Formatorilor tuturor celor interesați de comunicare, traininguri, noi prieteni și activități de învățare distractive și interactive, folosite de câțiva profesori geniali. Pentru mine a fost o ocazie să intru într-un cerc de oameni de la care am avut multe de învățat, și sper eu, să păstrez legătură cu o parte din ei. Îmi doream de mult timp să lucrez în Resurse Umane – Dezvoltare și Traininguri și sunt încântată să evidențiez că acum lucrez exact într-un loc pe care mi-l imaginăm pentru mine. Deci, cu această calificare profesională, cu un pic de noroc și cu mult entuziasm, am reușit să obțin ceea ce mi-am dorit. Dacă ar fi să punctez ceea ce mi-a plăcut cel mai mult, aș reveni la profesori și aș spune că mă bucur enrom când cunosc oameni pe care-i pot încadra în categoria de modele de la care putem învață și din care ne putem inspiră.

  Alexandra Surlea
  Specialist Dezvoltare Organizaționala, Enel România, promoția 2012


  Prin participarea la acest program de master am reușit să învăt mai multe despre training și activitătile conexe acestuia. Am avut posibilitatea să-mi pun în valoare anumite competențe pe care în contextul locului de muncă nu am avut șansa să le aplic. Am reușit să testez și să aplic în practică înapoi la locul de muncă a celor învățate. A fost o șansa de a împărtășii din experiența mea și de a invăta din experiență colegilor mei, de-a lungul a numeroase proiecte pe parcursul celor doi ani de studiu. A făcut posibil să întâlnesc un colectiv de profesori de elită ai Facultătii de Psihologie și Științele Educației, care au făcut din acest program să fie cea mai frumoasă experientă de invătare.

  Mihail Eugen Cutieru
  Technical Trainer, Volvo România, promoția 2012


  Despre programul de Master aș putea să vorbesc de 100 ori mai mult, pentru că într-adevăr este un proces care merită mult mai multă atenție. Cred că e de-ajuns dacă spun că între 50% și 80% din reușitele ultimilor ani se datorează programului în sine și oamenilor fantastici pe care i-am întâlnit pe parcursul acelor doi ani. Câte din aceste experiențe se pot transfera și către viitorii studenți? Eu spun că toate… Sunt sigur că viitorii absolvenți vor deveni oameni mai buni și profesioniști desăvârșiți cu care voi avea plăcerea de a colabora în viitor. Sumarizând, veniți la ToT dacă vreți să învățați, să descoperiți, să vă modelați și să vă echilibrați. Unii își găsesc drumul, alții își rezolvă din probleme, cu toții   înțeleg mult și fără excepție își identifică anumite resurse prin care pot oferi mai mult.

  Silviu Popescu
  Owner „Inteligență financiară”, promoția 2011


  Masterul de Formarea Formatorilor m-a ajutat foarte mult să ce înseamnă să fii un trainer competent, mi-a format viziunea de ansamblu a acestui domeniu și cu ajutorul cursurilor practice am înțeles ce înseamnă cu adevărat să ții un training. Doar exersând, poți înțelege cu adevărat ce faci bine și ce nu, iar acest master îți oferă din plin șansa de exersa și de la de la traineri competenți.

  Adriana Adnana Ionita
  HR Junior Partner UBISOFT, promoția 2012


9

Mesajul directorului de program

Nu suntem perfecți, dar ne străduim să fim cei mai buni. Învățăm de la fiecare generație de studenți și ne reinventăm câte puțin în fiecare an. Programul de masterat ”Formarea formatorilor” (ToT) este, în mod clar, un loc în care dezvoltăm împreună experiențe autentice de învățare - cu profesori din universitate, cu colaboratori externi valoroși, cu partenerii din zona de business și, mai ales, cu foști și actuali studenți. Cea mai mare bucurie pentru noi e să vedem cum, în fiecare an, dintr-o diversitate de oameni, cu vârste și profiluri academice și profesionale foarte diferite (studenții care vin în anul I) se dezvoltă comunități de învățare puternice, motivate, care își propulsează membrii în poziții importante, în organizații din România sau din lume.

Prof. univ. dr. Lucian Ciolan
Decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației / Director de program

Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 20:39
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.