Terapia Logopedică în Procesele de Comunicare

Titlu/ Acronim

Terapia logopedică în procesele de comunicare (TLPC)

Descriere generală

Programul de master ”Terapia logopedică în procesele de comunicare” a fost acreditat în anul 2008 și a fost primul program de master pe această temă la nivel național bucurându-se de un real succes.

Acest program de studii se axează pe formarea competențelor necesare pentru a deveni un logoped bun; vei fi instruit în scopul aprofundării unor tehnici psihoterapeutice cu consecințe benefice asupra limbajului și comunicării și nu în ultimul rând vei aprofunda cunoștințe într-un sistem competitiv la nivel internațional.

La finalul celor doi ani de studii vei fi capabil să lucrezi efectiv și să aplici tot ce ai învățat în timpul școlii, într-un domeniu pe cât de complex pe atât de căutat astăzi.

Acest program de studii este acreditat de Colegiul Psihologilor din România, absolvenţii lui obţinând în număr mare atestatul de liberă practică de la acest For.

Admitere

Admiterea la acest program de master este deschisă tuturor absolvenților de învățământ superior care sunt interesați de acest domeniu și se realizează pe baza unui interviu de evaluare a potențialului academic (70%) și a mediei de licență (30%)

Detelii referitoare la admiterea la acest program de studii gasiti la:

admitere 2016

Cursuri

Pentru detalii accesați planul de învățământ de pe pagina principală de admitere la master.

Profesori

Prof. univ. dr. Florin Emil Verza – Directorul programului

Prof. univ. dr. Emil Verza

Prof. univ. dr. Doru Vlad Popovici

Prof. univ. dr. Mihai Golu

Prof. univ. dr. Verginia Crețu

Conf. univ. dr. Mariana Popa

Conf. univ. dr. Anca Rozorea

Conf. univ. dr. Roxana Urea

Conf. univ. dr. Maria Neagoe

Lect. univ. dr. Cristian Buică-Belciu

Lect. univ. dr. Valentina Vartic

Lect. univ. dr. Ruxandra Foloștină

Parteneri

Parteneriatele cu membrii altor colective universitare (atât din țară cât și din străinătate), ca şi cu profesionişti din instituţii de învăţământ preuniversitar ori centre şi cabinete logopedice devin surse nu numai de colaborări reciproc avantajoase, dar şi de stimulare a interesului pentru cercetare şi aplicaţii de factură transdisciplinară.

Pentru buna desfășurare a activității în cadrul acestui program de studii masterale am dezvoltat numeroase parteneriate cu diferite categorii de instituții dintre care amintim: Centre logopedice interşcolare, Școli speciale pentru deficienţi senzorial și pentru deficienți mintal (Școala specială pentru deficienți mintal Constantin Păunescu, Școala specială pentru deficienți mintal Sf. Nicolae, Școala specială pentru deficienți de auz Sf Maria etc.), Centre de plasament, ONG-uri etc.

Au fost menţinute strânse legături cu specialişti din străinătate, care şi-au exprimat disponibilitatea de a coopera în cadrul programului de master: Jasper Holst (Danemarca), Bill Jones, Andy Bondy, Lori Frost (S.U.A), Miguel Lopez Melero (Spania), atât prin susținerea unor prelegeri cât și prin organizarea unor conferințe internaționale.

Perspective în carieră/ Debuşee profesionale

Unul dintre elementele cheie de definire a Programului propus este deschiderea sa către mai multe domenii profesionale. Cursurile propuse, diverse, flexibile, deschise contribuie la acest impact crescut al programului de Master în mai multe medii. Debuşeele profesionale ale absolvenţilor includ:

-          instituţii preşcolare şi şcolare din învăţământul special, de masă și instituții de masă cu copii cu CES intergraţi

-          centrele logopedice interşcolare

-          cabinete private

-          centre de plasament

-          centre de reabilitare pentru persoane cu nevoi speciale

-          centre pentru asistarea copilului şi a familiei

-          Asociaţia naţională a psihologilor

-          Centrele de resurse

-          Aplicarea programelor de terapie a limbajului în after school

Persoană de contact

Director de program

Prof. univ. dr. Florin Verza

email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 20:43
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.