Sănătate Ocupațională și Performanța Resursei Umane

Titlu/ Acronim Sănătate Ocupaţională şi Performanţa Resursei Umane/SOPRU

Descriere generală

Masteratul SOPRU este un program avansat de studiu și practică în acea ramură a psihologiei muncii și organizaționale care are cea mai puternică evoluție în ultimul deceniu.

Din punct de vedere profesional, în cadrul programului, accentul este pus pe capacitatea masteranzilor de a se dezvolta în direcția consultanței profesionale. Deși cunoștințele și competențele dezvoltate pe parcursul programului sunt fără doar și poate utile și în cadrul muncii de cabinet (pentru aceia dintre studenți care sunt psihologi și care vor să își desfășoare munca în cadrul unui cabinet de psihologie), accentul este pus pe transformarea studenților în consultanți, care au capacitatea de a dezvolta, a vinde clienților și a derula cu succes programe de anvergură în domeniul organizațional.

Din punct de vedere științific, accentul este pus pe capacitatea masteranzilor de a-și dezvolta spiritul critic și gândirea științifică. Informația prezentată este de ultimă oră, cu bibliografie recentă, din reviste științifice de top și de obicei în limba engleză. Masteratul beneficiază de o bibliotecă virtuală comprehensivă, pe propriul său site web (www.occupationalhealth.ro), cu sute de cărți și articole relevante. Lucrarea de absolvire este o lucrare de cercetare empirică. Masteratul ia parte în mod activ la inițiative ale APIO (Asociația de Psihologie Industrială și Organizațională) și ale altor asociații de profil. Masteratul este puternic conectat cu școala doctorală a universității din București pe această rută, a cercetării științifice de top.

Admitere admitere 2016

Cursuri

Disciplinele și activitățile didactice prevăzute în program sunt în acord cu cadrul general EuroPsy promovat de EFPA (Federația Europeană a Asociațiilor de Psihologie) și cu modelul de referință ENOP (European Network for Organizational Psychology).

Pentru detalii accesați planul de învățământ de pe pagina principală de admitere la master.

Profesori

În cadrul programului de master sunt implicați profesori și cercetători titulari în Departamentul de Psihologie dar și cadre asociate, practicieni și specialiști, printre care amintim: Dragoș Iliescu, Cătălin Nedelcea, Eugen Avram, Coralia Sulea, Dan Stănescu, Violeta Rotărescu, Andrei Ion, Ioana Podină, Bogdan Ion, Ioana David.

Parteneri

 

Perspective în carieră/ Debuşee profesionale

Pentru psihologi: Masteratul oferă o specializare excelentă în domeniul resurselor umane în general și în mod special într-una din ramurile cele mai atractive ale HR-ului (sănătate ocupațională). Oferă de asemenea o specializare în teorii psihologice asociate cu domeniul ocupațional, dar mai ales în practica resurselor umane.

Pentru cei care provin din alte formări academice decât psihologia: Masteratul oferă o bază teoretică solidă a științelor comportamentale care stau la baza domeniului resurselor umane, în general și în special competențe din domeniul psihologiei, aplicabile în activitatea lor de HR.

Persoană de contact

Coordonatorul program

Prof. Univ. Dr. Dragoș Iliescu

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 20:43
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.