Psihologie

Specializarea Psihologie:

La finele studiilor de licenta de 3 ani, absolventii primesc diploma de Licentiat în psihologie, având competentele necesare pentru a intra în programele de supervizare profesionala, în raport cu prevederile Legii 213 si cu reglementarile Colegiului Psihologilor din România (www.copsi.ro). Pregatirea si supervizarea, în vederea obtinerii atestatului de libera practica autonoma, se realizeaza prin studii masterale, cursuri postuniversitare sau formari profesionale oferite de institutii acceptate de Colegiul Psihologilor din România.

Specializarile pentru care sunt pregatiti studentii Departamentului de Psihologie sunt:

  • Psiholog cu drept de libera practica în domeniul psihologiei clinice, consilierii psihologice, psihoterapiei. Debusee: psiholog clinician în spitale, policlinici, sanatorii, clinici de  recuperare, psiholog consilier în clinici si cabinete de psihologie, cabinete individuale de psihoterapie si consiliere psihologica, psihoterapeut în clinici si cabinete de psihologie.
  • Psiholog cu drept de libera practica în domeniul psihologiei muncii, industrial-organizational, transporturilor si serviciilor. Debusee: firme de consultanta, recrutare si selectie de personal, departamente de resurse umane, dezvoltare organizationala, training, cabinete individuale de psihologia muncii, cabinele de consiliere în organizatii de stat sau private, guvernamentale sau nonguvernamentale etc.
  • Psiholog cu drept de libera practica în domeniul educatiei. Debusee: cabinete de consiliere psihologica, scolara si vocationala în institutiile de învatamânt (gradinite, scoli, licee), catedre de profesor psiholog în învatamântul liceal si universitar, cabinete individuale de psihologie.
  • Psiholog cu drept de libera practica în domeniul sigurantei/apararii na?ionale. Debusee: departamente si cabinete de psihologie din institutiile cu profil militar / aparare / mentinere a ordinii publice (unitati militare, politie, ministere, penitenciare, altele), cabinete individuale de psihologie (avizare port-arma, asistenta psihologica etc.).
  • Absolventii Departamentului de Psihologie pot ocupa posturi cu cerinte de studii superioare în multe alte arii de activitate din cadrul societatii. Debusee: organizatii de stat sau private, departamente si posturi în marketing, cercetare sociala, management, afaceri, servicii, ONG-uri etc.
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.