Burse

 

BURSE STUDENȚI ANUL UNIVERSITAR 2021/2022 

Anunț privind bursele studențești pentru anul universitar 2021-2022

 

BURSE SOCIALE

Dosarele privind obținerea burselor sociale se vor depune exclusiv ONLINE prin completarea formularului specific, utilizând adresa instituțională de tipul @s.fpse.unibuc.ro, după cum urmează :

  • pentru studii universitare de licență București:

https://forms.gle/GPuhDijGq2CvQNnJ7

  • pentru studii universitare de master București:

https://forms.gle/oZqzzsYMjtv7RsUKA

  • pentru studii universitare de licență/master:Filiala Buzău

https://forms.gle/2pakZtAHUjJ7UWmz5

  • pentru studii universitare de licență/master, Filiala Focșani  

https://forms.gle/wDTzgcocu71d1V399

 în perioada 18 - 28 octombrie 2021 (ora 16.00)

Categorii beneficiari burse sociale:

  1. studenţii orfani de unul sau ambii părinţi sau cei proveniţi din casele de copii al căror venit nu depășește venitul minim net pe economie (1386 de lei)
  1. studenţii care sunt bolnavi TBC care se află în evidenţa unităţilor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, boli rare, tulburări din spectrul autist, boli hematologice (hemofilie, talasemie, etc), surditate, fibroză chistică, cei infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor, spondilită anchilozantă sau reumatism articular și cu orice alte boli cronice pe care Senatul UB le poate lua în considerare;
  1. studenţii a căror familie nu a realizat în cele 3 luni înainte de începerea anului universitar (IULIE, AUGUST, SEPTEMBRIEc.), un venit lunar net mediu / membru de familie mai mare decât salariul de bază minim net pe economie (1386 de lei).

Documentele justificative și cererea de bursă socială care trebuie depuse pentru fiecare categorie de bursă socială se regăsesc și în Metodologia pentru acordarea burselor și altor forme de sprijin pentru studenții Universității din București, licență și master.

Pentru studenții cu vârsta între 26 și 35 de ani, venitul lunar mediu net al acestora se va calcula ținând cont doar de veniturile personale și de ale persoanelor pe care le are în grijă, precum copii, soție etc, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Eventuale informații pentru care nu se regăsesc răspunsuri în Metodologie, se pot transmite întrebări la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..  Nu se va transmite răspuns dacă există precizări în Metodologie

ATENȚIE! Dosarele se vor încărca pe platforma online dedicată doar în momentul în care se consideră că există toate documentele precizate în Metodologie. Dosarele incomplete nu vor fi luate în considerare, vor fi declarate ”RESPINS”.

BURSE DE MERIT I ȘI BURSE DE MERIT II

Declarația de acceptare a burselor de merit I și merit II se va completa, semna și scana și se va încărca, împreună cu extrasul de cont, în formularele Google dedicate, în perioada 06.11.2021 – 11.11.2021 (până la ora 16.00), după cum urmează:

Link București - https://forms.gle/tTWewE3eugy2YHtJ7

Link Buzău - https://forms.gle/CjTTomAjfCbqcLyL7

Link Focșani - https://forms.gle/8g1Bpdf8149bpVKe9

ATENȚIE! Linkurile vor fi active în perioada menționată

 

Studenții care se regăsesc pe listele cu beneficiari ai burselor de merit I și II afișate pe site în data de 05.11.2021 și nu au depus declarația de acceptare și extrasul de cont prin intermediul formularului Google, în perioada menționată, pierd dreptul de a primi bursa pentru care au fost selectați.

Bursele neacceptate vor fi alocate celorlalți studenți, în ordinea descrescătoare a mediilor.

DEPUNEREA DOSARELOR DE BURSĂ SOCIALĂ ȘI  DECLARAȚIILOR DE ACCEPTARE A BURSELOR DE MERIT I-II SE FACE DOAR ONLINE. CELE TRANSMISE ÎN ALT MOD NU VOR FI LUATE ÎN CONSIDERARE.

Ultima modificare Marți, 30 Noiembrie 2021 14:31
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.