02 Mar

„When affect sharing and self-other distinction fail: understanding empathy from a developmental and clinical perspective” - Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Facultatea de Psihologie și Științele Educației a organizat, în data de 22 februarie 2017, sesiunea informativă „When affect sharing and self-other distinction fail: understanding empathy from a developmental and clinical perspective”, susținută de dr. Giorgia Silani, profesor la University of Vienna, precum și în cadrul programului de master în Științe Cognitive OPEN MIND, Universitatea din București. Pentru mai multe detalii despre activitatea Giorgiei Silani, puteți consulta linkurile: link 1, link 2

În cadrul prelegerii, participanţii reprezentaţi de cadre didactice, doctoranzi, masteranzi şi studenţi la ciclul de licenţă au beneficiat de o incursiune în descoperirile de ultimă oră privind mecanismele neuronale de la baza empatiei. Expunerea a urmat trei direcţii generale: definirea operaţională a empatiei; fundamentul neurobiologic al împărăşirii emoţiilor celuilalt şi al diferenţierii dintre sine şi celălalt; factori specifici dezvoltării ce îşi lasă amprenta asupra împărăşirii emoţiilor celuilalt şi a diferenţierii dintre sine şi celălalt. Dr. Silani dezbătut în special: empatia în cazul durerii; biasul egocentrismului; evoluţia empatiei de-a lungul vieţii, în relaţie cu modificările structurale şi funcţionale ale creierului.  

Prelegerea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri în care Dr. Silani a adus clarificări şi completări, într-un dialog interactiv cu participanţii.

Pentru informații suplimentare: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeşte mai departe ...
02 Mar

A III-a ediţie a Săptămânii de Conștientizare a Creierului: 13-15 martie 2017

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, prin Departamentul de Psihologie, Universitatea din Bucureşti, organizează în perioada 13-15.03.2017 a III-a ediţie a Săptămânii de Conștientizare a Creierului (SCC; Organizatori: Lect. Univ. Dr. Ioana Podina; Lect. Univ. Dr. Raluca Tomşa).

SCC este o campanie la nivel internaţional, de informare asupra progreselor din domeniul neuroştiinţelor. Această campanie este dedicată tuturor persoanelor interesate de cercetările despre creier, gândire şi comportament.

Evenimentul  își propune să răspundă la următoarele curiozităţi:

  • Este durerea o reacţie normală sau patologică?
  • Care sunt limitările modelului computaţional al minţii?
  • Cum se manifestă impactul ritmului circadian asupra creierului şi sistemului imunitar?
  • Cum funcţionează mintea actorului?

Participarea la activităţile din cadrul evenimentului este GRATUITĂ.

Pentru mai multe detalii şi pentru a consulta programul SCC, vă invităm să accesaţi pagina de Facebook evenimentului (https://www.facebook.com/constientizareacreierului/?ref=hl)

scc2017

Citeşte mai departe ...

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.