23 Mai

Întâlnirile de vineri ale Departamentului de Științele Educației

Întâlnirile de vineri ale Departamentului de Științele Educației

Pe 19 mai 2017, de la ora 10, la Centrul de Management și Evaluare a avut loc o nouă Întâlnire de vineri găzduită de Departamentul de Științele Educației al Facultății de Psihologie și Științele Educației. Dr. Bogdan Voicu, cercetător la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii, a sustinut o prezentare care s-a centrat pe discutarea impactului contextului social asupra formării valorilor.

Au fost discutate mai întâi, la nivel conceptual, mecanismele de formare și schimbare a valorilor sociale, accentuându-se importanța instituțiilor și normelor sociale la care sunt expuși indivizii. Mecanismele au fost exemplificate empiric prin analize asupra schimbărilor de context date de migrația internațională (emigrare și migrație de revenire), cu referire la culturile participării sociale. În ultima parte a fost discutată aplicabilitatea modelului la contextul școlar, purtător la rându-i de norme sociale și exemple instituționale ce pot conduce la formare și schimbare de valori sociale.

„Întâlnirile de vineri” reprezintă o inițiativă a Departamentului de Științele Educației, în vederea consolidării comunității de practicieni în domeniul științelor educației. Sunt organizate regulat, în ritm de o întâlnire pe lună, cu invitați din cadrul corpului profesoral al departamentului și din rândul colaboratorilor externi.

Citeşte mai departe ...
22 Mai

Conferinţa Departamentului de Formare a Profesorilor - EDUCATION FIRST

Conferinţa Departamentului de Formare a Profesorilor
EDUCATION FIRST
EDIŢIA a IV-a
Bucureşti, 24 mai 2017

Facultatea de Psihologie și Stiințele Educației are plăcerea de a vă invita la Conferința Departamentului de Formare a Profesorilor, manifestare științifică aflată deja la cea de-a patra ediție. Evenimentul își propune să ofere un spațiu epistemologic de reflecție și acțiune, în interiorul căruia studiile, cercetările, proiectele elaborate de studenții și masteranzii DFP să contureze direcţiile de schimbare pozitivă a praxisului educațional actual.

Programul conferinţei:

13:30 – 14:00 Înscrierea participanţilor

Deschiderea conferinţei- Amfiteatrul Damaschin
14:00 – 15:00 Susţinerea prezentărilor- Amfiteatrul Damaschin/ Centrul de Management
15:00 – 16:00 Intermezzo – ateliere de prezentare a programelor de masterat ale DFP

  • Educaţie timpurie
  • Educaţie presecundară
  • Mentoratul în educaţie
  • Pedagogii alternative şi arta teatrală
  • Învăţare, inovare şi coaching în educaţie

16:00 – 17:00 Decernarea premiilor, concluzii şi idei educaţionale pentru viitor (închiderea Conferinţei) – Amfiteatrul Damaschin

Formular de înregistrare (acces direct aici)

Contact și trimitere prezentări (format Power Point sau Prezi): Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Citeşte mai departe ...

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.