Mesajul Decanului

Bun venit la Psihologie și Științele Educației!

fpse

Cine / ce suntem?

Suntem pregătiți și bucuroși să te însoțim în experiențe de învățare semnificative, care îți vor dezvălui o lume fascinantă, încă puțin cunoscută, plină de oportunități și provocări. Psihologia și Științele Educației nu sunt doar două domenii de studiu, în cadrul cărora oferim o varietate de programe (licență, master, doctorat, postuniversitare), ci ele reprezintă forțe ale schimbării și dezvoltării sănătoase a oamenilor și a societății. Aici vei învăța cum să îți valorifici mintea, cum să te cunoști pe tine și să-i înțelegi pe ceilalți, cum poți să devii valoros prin educație și cum poți adăuga valoare celor din jur.

Poți deveni, împreună cu noi, parte a unei echipe care crede în puterea fiecăruia de a schimba lumea... câte puțin, în fiecare zi...

Suntem o facultate dinamică, cu multe proiecte, cu un staff academic prestigios și cu studenți de foarte bună calitate, cu multe relații de parteneriat la nivel național și internațional.

Suntem o facultate conectată la piața muncii, pentru că ne modelăm programele de studiu astfel încât să acoperim zonele în expansiune și să putem asigura competențele necesare ocupării unor joburi frumoase și bine retribuite.

Suntem o facultate mare, pentru că avem peste 3.500 de studenți ai noștri, la care se adaugă mai bine de 5.000 din întreaga universitate care aleg să facă și pregătirea psihopedagogică pentru a obține certificatul de profesor. În plus, avem două sedii în București și două filiale în țară (Buzău și Focșani), unde oferim spații generoase și bine dotate pentru învățare.

În fine, suntem o facultate valoroasă, pentru că nu oferim doar specializări pentru a ocupa mai târziu un job, ci îi învățăm pe studenți să se înțeleagă mai bine pe ei și lumea în care trăiesc.

Ce oferim?

Psihologia îți deschide calea, prin licență, către profesia de psiholog, urmând să decizi dacă te interesează mai mult terapia, psihologia clinică, cea organizațională / industrială, sau cea a resurselor umane. Programele de master te vor conduce către domenii profesionale interesante și aflate în expansiune: dezvoltare organizațională și resurse umane, terapii și consiliere, securitate națională, transporturi, sănătate ocupațională etc.

Științele educației reunesc trei domenii mari de profesionalizare, la nivel de licență: Pedagogia, Psihopedagogia specială și Pedagogia învățământului primar și preșcolar.

  • Pedagogia înseamnă, prin licență, o carieră în educație și formare (lucrând cu copii sau cu adulți) sau în consiliere și pedagogie socială. Programele de master vizează specializări în management și evaluare, training, consiliere și dezvoltarea carierei,  strategii inovative de învățare.
  • Psihopedagogia specială este focalizată mai ales pe asistarea, educarea și terapia  persoanelor cu nevoi speciale, oferind la master specializări în domenii precum incluziunea școlară și socială, terapia logopedică.
  • Pedagogia învățământului primar și preșcolar formează cadrele didactice pentru grădinițe și școlile primare, iar la nivel de master specializează în domeniul politicilor și strategiilor specifice acestor niveluri de învățământ.

Școala Doctorală de Psihologie și Științele Educației te conectează cu cercetarea avansată din cele două domenii și oferă oportunități de acces într-o zonă academică și profesională cu mare impact.

În plus, facultatea noastră este cea care îi pregătește pentru certificarea necesară carierei didactice pe toți studenții interesați de la celelalte facultăți ale universității.

Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2015 11:39
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.