Universitatea din București, parteneră în proiectul Erasmus+ PARIS „Teaching partnership addressed to refugees’s instances strengthening

erasmus

Universitatea din București, parteneră în proiectul Erasmus+ PARIS „Teaching partnership addressed to refugees’s instances strengthening”

Universitatea din București, prin intermediul Facultății de Psihologie și Științele Educației, este parteneră în proiectul Erasmus+ intitulat „Teaching partnership addressed to refugees’s instances strengthening” (PARIS).
Proiectul PARIS este un parteneriat strategic ce implică șapte organizații (dintre care trei sunt universități) din 3 țări europene: Italia, România și Spania. Proiectul se va concretiza în: o publicație cu privire la abordările specifice în gestiunea refugiaților utilizate în prezent în cele trei țări; crearea unei platforme de învățare pentru studenții care vor deveni specialiștii implicați în managementul migranților; dezvoltarea unui curriculum comun în cele trei universități implicate și, nu în ultimul rând, un ghid privind comunicarea asertivă între profesioniști și beneficiari.
Pe parcursul desfășurării proiectului vor fi organizate trei evenimente de multiplicare în fiecare dintre cele trei țări. Scopul acestora este prezentarea rezultatelor intermediare și finale din cadrul proiectului. Toate documentele și rezultatele vor fi traduse în limbile țărilor partenere, precum și în limba engleză și vor fi disponibile tuturor celor interesați.

Primul eveniment de diseminare (Multiplier Event I), precum și a doua întâlnire transnațională din cadrul proiectului, a avut loc la Sevilla, Spania, în perioada 2-3 octombrie 2017, organizat fiind de Universitatea Loyola Andalucia. În prima zi a întâlnirii a avut loc sesiunea de diseminare „Modelos actuales de gestion de las personas refugiadas y solicitantes de asilo en Italia, Espana y Rumania: necesidades formativas para el trabajo con este colectivo’’. Această sesiune a fost condusă de Fundacion Universidad Loyola Andalucia și Asociación Claver. În cadru ei au fost prezentate rezultatele primelor opt luni de proiect, respectiv cartografierea rețelei de ONG-uri și instituții publice care lucrează cu refugiați și solicitanți de azil, precum și a universităților care oferă cursuri pe tematica refugiaților. Cea de-a doua zi a evenimentului a fost rezervată întânirii transnaționale din cadrul proiectului, unde Universitatea din București a fost reprezentată de conf. univ. dr. Violeta Rotărescu şi conf. univ. dr. Raluca Tomșa. Principalele subiecte discutate s-au concentrat pe următorii pași ai proiectului, și anume spre realizarea platformei de învățare PARIS și a conținuturilor disponibile pe aceasta.

Următoarea întâlnire de diseminare (Multiplier Event II) va fi organizată de Universitatea din București, în cursul lunii iunie 2018. La această întâlnire sunt invitați să participe specialiști români și străini din domeniul gestiunii migrației.
Organizațiile partenere în proiectul Erasmus+ „Teaching partnership addressed to refugees’s instances strengthening” sunt: Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, Fundacion Universidad Loyola Andalucia (Spania), Asociatia „Centrul Cultural Româno-Arab" (România), SC Global Commercium Development SRL (România), Asociación Claver (Spania), Universita Degli Studi Di Enna Kore, (Italia).

Ultima modificare Marți, 10 Octombrie 2017 22:35
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.