Educaţie şi participare civică în comunitate

Continuând tradiţia, în cadrul cursului de Teoria și practica educației civice din 4 aprilie, studenții anului I specializarea Pedagogie au participat la activități prin care au explorat comunitatea ca resursă de învățare și au exersat practici democratice transferabile în activitățile școlare.

Împreună cu Andrada Suciu (manager de proiect), Darya Goga şi Walters Malderis (formatori în organizaţia Impact Noi orizonturi), studenţii au exersat activităţi care stimulează participarea civică şi munca în echipă. Studenții au reflectat asupra învățării experiențiale, asupra unor valori importante (respect, compasiune, încredere interpersonală, perseverenţă, curaj, toleranţă) şi abilităţi de viaţă promovate prin programele organizaţiei (lucru în echipă, comunicare, negociere, rezolvarea conflictelor, luarea deciziilor, gândire critică, planificarea timpului şi resurselor).

Misiunea Fundaţiei Noi Orizonturi este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate, care dezvoltă abilităţi de viaţă în rândul tinerilor, ca o strategie de dezvoltare durabilă a societăţii.

Activitățile vor continua marţi, 11 aprilie cu un atelier susţinut de Iustina Neagu (organizator comunitar la Centrul de Resurse pentru participare publică) şi David Beckwith, consultant în dezvoltare comunitară şi directorul Great Lakes Institute din Toledo, Ohio.

Ultima modificare Sâmbătă, 08 Aprilie 2017 10:28
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.