Conferinţa „Children as scientists: the origin of epistemic curiosity”

Marţi, 19 februarie 2013, Facultatea de Psihologie si Științele Educației a Universității din București organizează conferința cu tema Children as scientists: the origin of epistemic curiosity, susţinută de Teodora Gliga.

Teodora Gliga este cercetător în cadrul Centre for Brain and Cognitive Development Birkbeck College din Marea Britanie şi profesor în programul de master în Științe Cognitive OPEN MIND din cadrul Universităţii din București.

În activitatea sa de cercetare, Teodora Gliga este interesată de înțelegerea modului în care mecanismele generale de învățare sunt adaptate pentru a permite copiilor învățarea socială, de modul în care copiii înțeleg regulile limbajului și ale comunicării, de modul în care obținerea limbajului afectează felul în care distingem și memorăm lumea, precum și de înțelegerea motivului pentru care unii oameni învață mai mult decât alții. Teodora Gliga este editor al revistei Medecine & Enfance, Paris, din anul 2008.

OPEN MIND este o iniţiativă instituţională a Universităţii din Bucureşti care îmbină studii masterale şi cercetare avansată în domeniul vast al ştiinţelor cognitive. Activitatea şcolii se concretizează pe două linii de acţiune: o axă de predare, destinată absolvenţilor de nivel licenţă, care implică cursuri, seminarii şi activitate individuală, conducând la un program de masterat în Ştiinţe Cognitive şi o axă de comunicare ştiinţifică, deschisă unei audienţe mai largi formată din cercetători, profesori, studenţi şi publicului larg şi constând în workshopuri centrate pe o problematică intensă prin care să se exploreze temele ştiinţifice importante şi care prezintă interes pedagogic în domeniul ştiinţelor cognitive dintr-o varietate de discipline.

Conferinţa se adresează profesorilor, doctoranzilor şi masteranzilor interesați de temă. De asemenea, există un număr limitat de locuri şi pentru studenţii înscriși în ciclul de licență. Limba în care se va desfaşura conferinţa este engleza.

Persoanele interesate de participare sunt rugate să completeze formularul de înscriere.

Conferința Children as scientists: the origin of epistemic curiosity se va desfășura începând cu ora 16:00 în amfiteatrul Todoran din cadrul Facultăţii de Psihologie și Științele Educației (Șos. Panduri, nr. 90).

Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 12:08
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.