„Terapia Alegerilor Realiste” – primul training intensiv în România

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a găzduit Primul Training Intensiv de Bază în Sistemul Terapeutic American „Terapia Alegerilor Realiste”. Atelierul s-a desfăşurat în perioada 7-10 iunie 2012 şi a fost susţinut de invitaţii Asociaţiei de Hipnoterapie şi Terapie Cognitiv Comportamentală, profesorul John Brickell, Director al Institute for Reality Therapy din Marea Britanie şi profesorul Ilie Puiu Vasilescu, Coordonatorul Programului de Psihologie de la University of Virginia at Wise, SUA.

Atelierul a avut la bază principii specifice Sistemului Terapiei Alegerilor realiste, fondat de dr. William Glasser. Fundamentele viziunii sale sunt autonomia şi controlul intern, ca opus celui extern predominant în societate. Cunoașterea Terapiei Alegerior Realiste este de folos terapeuților, profesorilor, celor care lucrează în centre de re-educare, în penitenciare, părinților.

Participanţii au beneficiat de informații cu aplicabilitate într-o gamă largă de afecţiuni psihologice şi psihosomatice, precum şi în sisteme educaţionale obişnuite, speciale, sau corecţionale, ca şi în alte organizaţii. Aceştia au oportunitatea de a aplica în practică cunoştinţele dobândite, imediat după absolvirea cursului, acreditat de către Colegiul Psihologilor din România cu 32 de credite de formare continuă. Cei care îşi doresc, pot aprofunda acest sistem terapeutic prin nivelurile de pregătire ulterioare.

Profesorul Ilie Puiu Vasilescu a susținut în cadrul Facultății de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei și atelierul intitulat „Relaţiile interpersonale şi dezvoltarea creierului”. Mai multe informații se pot găsi aici.

Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 12:08
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.