Continuă seria „Întâlnirilor de vineri” la Departamentul de Științele Educației

Vineri, 15 februarie 2013, începând cu ora 10:00, prof. dr. Ioan Neacșu va susține prezentareaPsihologia educaţiei – identitate, evoluţii şi reconstrucţii curriculare.

Prezentarea se va axa pe analiza unor argumente de susținere a psihologiei educației și a dezvoltărilor acestei discipline pornind de la principalele paradigme ale educației, dintr-o perspectivă psihologică.

Temele prezentării:

- Statutul epistemologic și construcția teoretică a psihologiei educației;

- Recurs la metodă și metodologie de cercetare;

- Educația și matricea dezvoltării umane;

- Dezvoltarea cognitivă;

- Educația și dezvoltarea socio-morală;

- Dezvoltarea emoțional-afectivă, managementul inteligenței emoționale;

- Educație și psihomotricitate;

- Educație si psihologia dezvoltării spirituale și religioase.

Prezentarea în cadrul „Întâlnirilor de vineri” este ocazionată de primirea, de către profesorul Ioan Neacșu, a premiului Academiei Române la finele anului 2012 pentru lucrarea Introducere în psihologia educaţiei şi dezvoltării.

„Întâlnirile de vineri”sunt o iniţiativă a Catedrei de Pedagogie, în vederea consolidării comunităţii de practicieni în domeniul ştiinţelor educaţiei – politici şi practici. Sunt organizate regulat, în ritm de o intâlnire pe lună, cu invitaţi din rândul corpului profesoral al catedrei. Au fost iniţiate în anul 2012, în contextul Anului european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii.

Ultima modificare Vineri, 29 Martie 2013 12:08
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.