“NO STRESS WITH FOUR PAWS” la FPSE

“NO STRESS WITH FOUR PAWS” la FPSE

În perioada 30 ianuarie-11 februarie a.c. se desfășoară, în Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, o cercetare științifică menită să investigheze eficienţa interacțiunilor cu animale în reducerea stresului academic, sub coordonarea lect. univ.dr. Victor Chitic și lect. univ.dr. Adrian Luca. Ședințele vor fi filmate şi datele prelucrate cu ajutorul unui soft de analiză audio-video comportamentală, dezvoltat de Noldus.

d2

Programul „No Stress with Four Paws”, organizat de Centrul de Terapie Asistată de Animale și Cercetare a Interacțiunii Om-Animal „Câini pentru Oameni”, susținut de Fundația pentru Protecţia Animalelor VIER PFOTEN în colaborare cu Asociația “Animal Society”,  se adresează studenților, ca măsură de reducere a stresului în sesiune  prin interacțiuni pozitive cu câini. Studenții vor interacționa timp de 20 de minute cu câinii de terapie ai echipei „Câini pentru Oameni”, înainte de unul dintre examenele din sesiune. Cei trei câini de terapie vor fi însoțiți de instructorii acestora, care vor instrui studenții în prealabil despre interacțiunea adecvată cu câinii. Câinii sunt sănătoși, vaccinați, deparazitați, au comportamente predictibile și au trecut prin teste comportamentale de selecție specifice pentru câini de terapie.

NU ESTE RECOMANDATĂ participarea în acest program în cazul unor ALERGII la păr de animal, al unor FOBII la animale sau al unui istoric de interacțiune violentă cu animalele.

d3

Ultima modificare Marți, 30 Ianuarie 2018 15:13
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.