Despre noi

„When affect sharing and self-other distinction fail: understanding empathy from a developmental and clinical perspective” - Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Facultatea de Psihologie și Științele Educației a organizat, în data de 22 februarie 2017, sesiunea informativă „When affect sharing and self-other distinction fail: understanding empathy from a developmental and clinical perspective”, susținută de dr. Giorgia Silani, profesor la University of Vienna, precum și în cadrul programului de master în Științe Cognitive OPEN MIND, Universitatea din București. Pentru mai multe detalii despre activitatea Giorgiei Silani, puteți consulta linkurile: link 1, link 2

În cadrul prelegerii, participanţii reprezentaţi de cadre didactice, doctoranzi, masteranzi şi studenţi la ciclul de licenţă au beneficiat de o incursiune în descoperirile de ultimă oră privind mecanismele neuronale de la baza empatiei. Expunerea a urmat trei direcţii generale: definirea operaţională a empatiei; fundamentul neurobiologic al împărăşirii emoţiilor celuilalt şi al diferenţierii dintre sine şi celălalt; factori specifici dezvoltării ce îşi lasă amprenta asupra împărăşirii emoţiilor celuilalt şi a diferenţierii dintre sine şi celălalt. Dr. Silani dezbătut în special: empatia în cazul durerii; biasul egocentrismului; evoluţia empatiei de-a lungul vieţii, în relaţie cu modificările structurale şi funcţionale ale creierului.  

Prelegerea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări şi răspunsuri în care Dr. Silani a adus clarificări şi completări, într-un dialog interactiv cu participanţii.

Pentru informații suplimentare: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 20:33
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.