26 Feb

Comunicat de presă - Conferința internațională “Rolul consilierului în comunitatea locală și globală”, 16 – 18 februarie 2018, București

Comunicat de presă

 Conferința internațională “Rolul consilierului în comunitatea locală și globală”, 16 – 18 februarie 2018, București

În perioada 16 – 18 februarie 2018, s-a desfășurat în București conferința internațională “Rolul consilierului în comunitatea locală și globală”. Evenimentul a fost organizat de NBCC România și Facultatea de Psihologie și Științele Educației – Universitatea din București.

Deschiderea conferintei vineri 16.02

Evenimentul a debutat vineri, ora 17:00, în Aula Magna a Facultății de Drept, cu o sesiune plenară prezidată de dr. Andreea Szilagyi, Vicepreședinte NBCC Internațional și Președinte NBCC România. Dr. Carl Sheperis, Președinte și CEO, National Board for Certified Counselors, i-a numit pe participanții la eveniment drept pionieri ai dezvoltării domeniului consilierii în țările lor și, în același timp, profesioniști care îi sprijină pe oameni în efortul de autodezvoltare. Reprezentanții Universității din București, prorectorii prof. univ. dr. Romiță Iucu-Bumbu și prof. univ. dr. Magdalena Iordache Platis, au urat bun venit participanților și au subliniat importanța serviciilor de consiliere pentru orientarea în carieră a tinerilor și pentru gestionarea realităților sociale actuale, cum ar fi imigrația. Seara a continuat cu prezentările susținute de dr. Ronald Sultana, Director al Centrului Euro-Mediteranean pentru Cercetare Educațională, Universitatea din Malta și de dr. Melissa Luke, Președinte al ACES (Association for Counselor Education and Supervision), Universitatea din Syracuse, Statele Unite ale Americii. Prof. Ronald Sultana a invitat audiența într-un demers de înțelegere a relației  dintre dezvoltarea carierei și realitățile socio-economice și culturale. Specialiștilor în consiliere li s-a propus ca temă de reflecție identificarea celei mai potrivite abordări pentru etapa istorică pe care o parcurgem. Dr. Melissa Luke a vorbit despre identitatea profesională a consilierilor școlari la nivel global și despre importanța serviciilor de consiliere școlară. Dr. Luke a vorbit despre valoarea deosebită pe care relațiile dintre consilieri școlari o au în fiecare comunitate.

Inregistrarea participantilor Sambata 17.02

În deschiderea celei de-a doua zile de conferință, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București, Dr. Charles Gressard, Președinte interimar și CEO al CACREP (Council for the Accreditation of Counseling and Related Programs) a vorbit despre implicațiile locale și globale ale certificării și acreditării programelor de formare în consiliere, accentuând necesitatea de adaptare a acestui proces la realitățile fiecărei țări. Prezentarea susținută de prof. univ. dr. Lucian Ciolan, Decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București a avut ca temă dimensiunile procesului de învățare și modul în care serviciile de consiliere și orientare pot sprijini învățarea autentică. Sherry Allen, Director Executiv NBCC Foundation a vorbit despre bursele GCDF și a prezentat câștigătorii români ai burselor din perioada 2013 – 2017. Ziua a continuat cu două sesiuni concomitente de workshop-uri care au totalizat un număr de 12 ateliere dedicate consilierilor din școli, universități și mediul privat. În finalul zilei participanții au asistat la o discuție panel în care cinci experți în consiliere au analizat modul în care competențele pentru gestionarea vieții personale și profesionale sunt dezvoltate de serviciile de consiliere, începând cu proiectarea curriculară și terminând cu serviciile oferite de companii propriilor angajați. Concluzia acestei discuții a fost una optimistă, observându-se oportunitățile de colaborare între consilierii din mediul școlar, academic și de afaceri.

Prorectorul Dr. Romita Iucu Bumbu ureaza bun venit participantilor vineri 16.02

Prezentare Dr. Ronald Sultana vineri 16.02

Sesiune plenara Sambata 17.02

Workshop Sambata 17.02

Ultima zi a conferinței a început cu prezentările susținute de Lavinia Cosma, Deputat în Parlamentul României și Consultant în carieră GCDF și de Dr. Sally Baas, Director al programului SEAT (Southeast Asian Teacher Licensure Program), Universitatea Concordia, Statele Unite ale Americii. Lavinia Cosma a vorbit despre importanța implicării active ale consilierilor în deciziile politice referitoare la domeniul lor de activitate, în timp de prezentarea făcută de Dr. Sally Baas a demonstrat modul în care consilierii școlari și psihologii școlari pot colabora pentru a oferi servicii de calitate publicului pe care îl servesc. Ziua de duminică a continuat cu patru sesiuni de comunicări științifice și s-a încheiat cu cinci workshop-uri despre tehnici de lucru în consiliere.

27972931 1793807323997197 149519016673733514 n

Final 2

La conferință au participat 220 de specialiști în consiliere din 12 țări din Europa și Statele Unite ale Americii.

NBCC Romania este un organism cu rol consultativ şi de educaţie care iniţiază şi susţine acţiuni în scopul promovării, dezvoltării şi profesionalizării consilierii în România. NBCC Romania este parte a rețelei europene coordonată de EBCC (European Board for Certified Counselors).

Date de contact:

NBCC România

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Website: http://www.nbcc.ro

Persoana de contact:

Iulian Sîrbu, Office Manager

Tel: 0737 964 541

Citeşte mai departe ...

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.