04 Dec

Conferința RoDaWell - Educație cu stare de bine. După o rețetă româno-daneză

"Sărbătorim trecutul și pregătim împreună ingredientele pentru viitor.

Pe 18 ianuarie 2019 are loc Conferința RoDaWell - Educație cu stare de bine. După o rețetă româno-daneză. Eveniment organizat de Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București în colaborare cu VIA College, Danemarca.

Proiectul RoDaWell vizează creșterea gradului de incluziune și generarea de performanță în învățare prin crearea și promovarea unui model de educație care pune accentul pe starea de bine (wellbeing) în grădinițe și școli. Conferința „Educație cu stare de bine” marchează finalul proiectului RoDaWell prin prezentarea lecțiilor învățate și a planurilor de viitor.

Participarea la acest eveniment se realizează pe bază de invitație. Dacă doriți să participați, vă rugăm să completați acest formular (https://goo.gl/forms/rogPCguPcsZAWzut2) până la data de 30 decembrie 2018. Persoanele selectate (în limita locurilor disponibile) vor fi anunțate pe data de 7 ianuarie 2019. Pentru mai multe informații, puteți consulta site-ul rodawell.fpse.unibuc.ro sau ne puteți scrie la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..”

Citeşte mai departe ...
04 Dec

Caravana Zilele Carierei

IMG 7115
 
Miercuri, 5 decembrie, în amf. Stoian, Caravana Zilele Carierei vine să te colinde chiar la tine în facultate! Vei afla ce înseamnă să intri pe piața muncii chiar de la angajatorii domeniului tău de specializare, ce abilități implică și cum poți trece la următoarea etapă a vieții tale chiar din studenție.   
 
Pentru înscriere:  https://bit.ly/2SeIw2v 
 
Pagină facebook eveniment:  https://www.facebook.com/ZileleCariereiUB
 
IMG 7114
IMG 7112
Citeşte mai departe ...
04 Dec

”Fără istorie nu avem viitor!” Conferință-eveniment la Facultatea de Psihologie și Științele Educației

”Fără istorie nu avem viitor!”

Conferință-eveniment la Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Săptămâna de sărbătorire a Centenarului Marii Uniri la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a însemnat, prin toate activitățile desfășurate, descoperire și înțelegere a identității noastre culturale, spirituale și istorice.

Joi, 29 noiembrie a.c., acest moment definitoriu pentru devenirea României a fost marcat prin conferința-eveniment de lansare a lucrării  „Monografia învățământului din satele Comunei Bobicești” , realizată de Marin Manolescu, prof. univ. dr. la Universitatea din București, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, și Paula Bănică, profesor de istorie, gradul I.

Discursul de prezentare susținut de prof. Manolescu a accentuat legătura indisolubilă dintre experiențele trecutului și frământările prezentului, pentru că Unirea reprezintă un act istoric ce s-a întâmplat zi de zi, vreme de 100 de ani, continuând a se înfăptui și azi, inclusiv în domeniul educației.

Monografia conturează în mod convingător, în cele aproape 600 de pagini ale sale, tabloul sincronic și diacronic al învățământului din satele comunei Bobicești, structurat în patru părți: „Învăţământul din comuna Bobiceşti în context naţional şi internaţional”, „Dezvoltarea învăţământului din comuna Bobiceşti – o perspectivă istorică”, „Evocări privind învăţământul din comuna Bobiceşti” (ce prezintă 50 de eseuri scrise de personalităţi care au avut tangenţă cu învăţământul de aici) şi „Imagini… fără cuvinte” (fotografii din viaţa şcolilor din satele comunei Bobiceşti şi ale unor cadre didactice, diverse documente).

 „Satele comunei noastre aniversează în perioada pe care o parcurgem vârste memorabile de atestare documentară, unele de jumătate de veac, ceea ce ne obligă să aducem în memoria colectivă această realitate istorică şi, în consecinţă, trebuie marcate şi cinstite, cu respect şi consideraţie”, precizează autorii.

asd2

Gestul simbolic de reverență în fața trecutului înscrie lucrarea pe coordonatele consolidării permanente a Marii Uniri, îndemnându-i pe toți cei prezenți la eveniment (cadre didactice și studenți ai FPSE), cât și pe fiecare cititor al monografiei, la reflecție și examinare critică, conștientă a contemporaneității. Pentru ca istoria să devină un mod de a ne imagina şi de a construi viitorul.

asd3

asd4

 

 

 

Citeşte mai departe ...

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.