04 Dec

Conferința națională "INVESTIM ÎN EDUCAȚIA TIMPURIE - INVESTIM ÎN VIITOR" 28-29 NOIEMBRIE 2017, BUCUREȘTI

Conferința națională "INVESTIM ÎN EDUCAȚIA TIMPURIE - INVESTIM ÎN VIITOR"
28-29 NOIEMBRIE 2017, BUCUREȘTI

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, prin Departamentul de Formarea Profesorilor şi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti au organizat, în perioada 28-29 noiembrie 2017, Conferinţa Națională “Investim în educația timpurie – investim în viitor”.
Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unor distinși invitați: prof.univ.dr. Romiţă Iucu, Prorector al Universităţii din Bucureşti, Laura Gunesch, Consilier al Secretarului de Stat pentru Învățământul Preuniversitar, Ministerul Educației Naționale, Florin Lixandru, Inspector General, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, conf.univ. dr. Adina Glava, Prodecan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţei– Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Eugen Crai - Unicef România, precum şi de participarea numeroasă a altor reprezentanţi de seamă ai mediului academic şi ai comunităţii specialiştilor în educaţie timpurie din România.
Conferinţa şi-a propus să analizeze starea de fapt şi perspectivele de dezvoltare naţională ale educației timpurii, la nivel de practici profesionale și de politici de sistem, prin punerea împreună, la masa de dezbateri, a reprezentanților mediului decizional, a celor din universități și instituții de cercetare, din asociații non-profit și din mediul privat, şi, nu în ultimul rând, a practicienilor care lucrează direct cu copiii.
Cele două spaţii care au găzduit lucrările conferinţei, cel modern şi dinamic al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, precum şi cel creativ-inspiraţional al Grădiniţei nr. 206, le-au oferit participanţilor ocazia de a dezbate şi a reflecta pe tema importanţei fundamentale a educaţiei timpurii pentru bunăstarea si dezvoltarea holistică a copilului, printr-o abordare convergentă a domeniului social, educaţional, sanitar (sănătate si nutriţie).
Prezentările susţinute în plen au accentuat nevoia stringentă a adoptării unui plan unitar, coerent de acţiune strategică şi integrată privind Dezvoltarea Timpurie a copilului în România, pe baza rezultatelor cercetărilor recente din neuroştiinţe şi a tendinţelor actuale din ştiinţele educaţiei, dar şi ca prioritate absolută a unei societăţi preocupate în mod autentic de viitorul său.
et2
Totodată, concluziile dezbaterilor pe secțiuni au întărit ideea creării unei comunități pedagogice autentice, solidare și relevante la nivel național, care să transmită, prin proiectele, cercetările și inițiativele sale din domeniul educaţiei timpurii, un mesaj consecvent și consistent către decidenți și societatea civilă.
et3
Pentru mai multe detalii despre programul conferinței, puteți accesa https://sites.google.com/credis.unibuc.ro/conferinta/home

Citeşte mai departe ...

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.