Evaluarea, Consilierea și Psihoterapia Copilului, Cuplului și a Familiei

Titlu/ Acronim

Evaluarea, consilierea și psihoterapia copilului, cuplului și a familiei/ECPCCF

Descriere generală

     Obiectivele principale urmărite de acest program de studii masterale sunt:
  1. Pregătirea absolvenţilor pentru a dobândi competenţe în domeniul psihologiei clinice, consilierii şi psihoterapiei copiilor şi adolescenţilor, consilierii şi psihoterapiei de cuplu şi de familie.
  2. Dezvoltarea de competenţe transversale transferabile vizând: dezvoltarea personală, comportamentul de sprijin, etica şi deontologia profesiei, prezenţa terapeutică   şi lucrul în echipă.
  3. Corelarea eficientă a componentelor ştiinţifice, sociale şi profesionale privind oferta de educaţie şi formare masterală cu dinamicile ofertei de muncă în domeniul clinic, al diagnozei, consilierii şi terapiilor psihologice, în prevenţia, asistarea curativă şi recuperatorie a copiilor, adolescenţilor şi familiilor cu risc psihopatogen şi cu tulburări ale dinamicilor de dezvoltare.
  4. Dezvoltarea atitudinilor şi comportamentelor flexibile, creative şi reziliente în lucrul cu persoane (copii şi adulţi) confruntate cu: – transformările generate de actuala integrare europenă; – migraţiile şi mobilităţile profesionale populaţionale, cu impact în crizele de separare familială: -adaptarea interculturală, interetnică şi interconfesională; – managementul stresului, criza spirituală şi de valor, divorț și separare, adopții.
Admitere admitere 2016

Cursuri

Planul de invățământ cuprinde discipline de aprofundare (60 %) şi de sinteză (40%), cu un conţinut corespunzător misiunii asumate. Exemple de discipline: Psihopatologia copilului şi a adolescentului; Psihodiagnoza proiectivă la copii şi adolescenţi; Evaluarea dezvoltării copilului şi a familiei; Psihologie şi consiliere pre şi post natală; Psihoterapii de grup pentru copii şi adolescenţi; Analiză didactică şi dezvoltare personală în grup experienţial (PEU); Prevenţia şi asistarea tinerilor cu risc de toxicodependenţă în context familial; Abilitare în Analiza transgeneraţională unificatoare; Psihoterapia experienţială a copilului (ludo şi dramaterapie); Psihoterapia integrativ-unificatoare a copiilor cu tulburări emoţionale şi de comportament; Consilierea şi psihoterapia centrată pe traumă; Tehnici de optimizare a relaţiei de cuplu; Consiliere şi terapie de cuplu; Psihoterapii de familie; Managementul stressului, Evaluarea dezvoltării copilului și familiei.

Profesori

Departamentul de Psihologie al Universităţii Bucureşti are avantajul de a fi singurul din ţară care oferă un asemenea program de studii masterale, acesta fiind strâns legat de performanţele obţinute de către grupul de specialişti, formaţi în ţară şi în străinătate, în domeniul Psihoterapiei experienţiale.

Printre cei care au beneficiat de stagii de formare în străinătate menţionăm:   Nicolae Mitrofan, Stoica-Godeanu Denisa, Badea Mariana, Vladislav Elena, Laurenţiu Mitrofan, Badea Victor, Lucian Alecu, Pop Ovidiu Alexandru, Corina Acriş. O parte dintre specialişti au promovat în străinătate (Franţa, Canada) concepţia privind psihoterapia experienţială unificatoare (PEU): Iolanda Mitrofan, Vladislav Elena, Badea Mariana, Stoica-Godeanu Denisa.

Parteneri

Spitalul Constantin Gorgos, București, secția de neuropsihiatrie infantilă

Spitalul de psihiatrie Voila

Asociația TOUCH, secțiile de oncologie copii din Spitalele Budimex și Fundeni

DGASPC sector 5, DGASPC sect. 1, București

DGASPC Ilfov

Perspective în carieră/ Debuşee profesionale

Recunoaştere profesională: Competenţele formate în cadrul programului de Master vor fi certificate de către Colegiul Psihologilor din România, Comisia Aplicativă de Psihologie Clinică şi Psihoterapie.

Masterul este recunoscut de către Institutul Societăţii de Psihoterapie Experienţială din România şi de către Colegiul Psihologilor din România conform aviz RF- II-B-2 din 19.06.2006 şi anexa 3 din 19.06.2006.

Perspective în carieră: Psiholog clinician ; Consilier psiholog clinician pentru copil, cuplu şi familie; Psihoterapeut al copilului, cuplului şi familiei; Psihoterapeut de familie; Trainer de dezvoltare personală; Psihoterapeut de grup, pentru copii, adolescenţi, cupluri şi familii. pentru învăţământ particular şi alternative educaţionale, animator socio-educativ în centre de vacanță, în cadrul instituțiilor de învățământ de stat sau private, cu sistem tradițional de predare și alternativ (gradinițe, școli primare, gimnaziale și liceale), cluburi școlare, instituții de educație nonformală.

Persoană de contact

Coordonatorul programului

Conf.univ.dr. Elena Vladislav

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 20:39
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.