Mentoratul în educație

Descriere generală

Programul de masterat „Mentoratul in educatie” va reprezenta o oportunitate deosebită pentru continuarea procesului de profesionalizare în cariera didactică a celor care și-au făcut sau intentionează să-și facă o profesiune de credință din educația tinerelor generații.

Masterul urmărește să pună în practică intenția și dezideratul de a forma cadre didactice cu o temeinică pregătire știintifica dublată de o foarte bună pregatire psihopedagogică, metodică și managerială și care să preia, să conducă, să monitorizeze, să evalueze practica pedagogică/ profesională a studenților și elevilor și să coordoneze/ regleze evoluția în cariera didactică a debutanților în procesul de educație și învățământ.

Programul de master „Mentoratul în educație”își propune să contribuie la procesul de dezvoltare și de consolidare a sistemului național de formare a următoarelor categorii de mentori: mentori pentru debutul în carieră, mentori de stagiatură, mentori de practică profesională/ pedagogică.

Admitere

Admiterea se realizează pe baza unui interviu și a mediei de licență. Pentru mai multe informații, dați click aici.

Cursuri

Pentru detalii accesați planul de învățământ de pe pagina principală de admitere la master.

Profesori

Echipa de cadre didacitce este formată din: prof. univ. Ioan Neacsu, prof. univ. Romiță Iucu, prof. univ. M.Manolescu, prof. univ. Dan Potolea,prof. univ. Ovidiu Panisoara, prof. univ. Sorin Cristea, prof. univ. Elena Stanciulescu, lector dr. Anca Popovici, conf. dr. lector dr. Silvia Fat, conf. dr. Laura Ciolan, conf. univ. V. Molan, lector dr. Bucur Cristian, prof. univ. Ioan Negret, prof. univ. Crenguta Oprea, conf. dr. Victoria Trif, conf. univ. dr. Anca Rozorea, conf. univ. Mihail Rosu, prof. univ. Lucian Ciolan, conf dr. Diana Csorba, prof. univ. Dr. Bogdan Logofatu, lector dr. Georgeta Ion, lector dr. Cosmina Mironov, lect. dr. Laura CapițaPerspective în carierăOportunitățile la absolvire sunt dintre cele mai variate: mentori de practica pedagogica/ profesionala in scolile de aplicatie; mentori pentru debutul in cariera didactica a absolventilor ultimelor generatii de profesori, pregatiti prin DPPD-uri sau prin PIPP, care nu vor urma programele „master didactic”; mentori de stagiatura/ profesori mentori pentru insertia profesionala a profesorilor stagiari/ a cadrelor didactice stagiare; mentori pentru cadrele didactice care au obtinut titlul de profesor prin „definitivarea in invatamant” si care au nevoie de sprijin; formatori de mentori prin programele de mentorat oferite de diferiti furnizori de formare; membri ai Comisiei Judetene/ a Municipiului Bucuresti pentru mentorat; evaluatori in comisiile de concurs pentru ocuparea functiei de „mentor” in „Corpul profesorilor mentori” constituit la nivelul inspectoratelor scolare/ Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti; inspectori scolari pentru mentorat; manageri; consilieri; experti; consultanti sau traineri etc.

Director program

Prof. univ. dr. Marin MANOLESCU, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

Ultima modificare Joi, 02 Martie 2017 20:47
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
înapoi la partea de sus

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.