30 Mar

Proiectul NEIRE (New European Industrial Relations) - parteneriat FPSE cu Universitatea din Leuven

Afis NEIRE 03

Proiectul NEIRE (New European Industrial Relations) este un proiect inițiat de Universitatea din Leuven, la care Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, prin departamentul de Psihologie, este partener. Proiectul a facut o analiză a practicilor existente în 15 state europene cu privire la gestionarea conflictelor colective de muncă.
Rezultatele finale ale proiectului coordonat de prof. univ. dr. Dragoș Iliescu vor fi condensate într-un volum colectiv ce va fi publicat la prestigioasa editură Springer.
Întâlnirea din data de 28 martie 2018, găzduită de FPSE, a avut scopul de a așeza la aceeași masă toți actorii importanți în problematica conflictelor colective de muncă.
Astfel, au raspuns la invitație domnii:
Serghei Mesaroș (Director Direcția de Dialog Social a Ministerului Muncii),
Bogdan Iuliu Hossu (Președinte CNS "Cartel ALFA"),
Sabin Rusu (Secretar General al CSDR, Membru al Comitetului Economic și Social European),
Rogojinaru Liviu (Secretar General al Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România, Vicepreședinte al Consiliul Economic şi Social),
Radu Godeanu (Vicepreședinte Uniunea Generală a Industriașilor din România),
Corneliu Bențe (Președinte Uniunea Naţională a Experţilor în Legislaţia Muncii).
Reuniunea a avut ca obiectiv secundar și mobilizarea studenților, în special cei de nivel masteral și doctoral, pentru a îmbrățișa această arie de studiu (conflictele colective de muncă și, în sens mai larg, relațiile industriale), puternic reprezentată în alte state, dar încă insuficient cunoscută și cercetată în România.
Convingerea organizatorilor este că unul dintre efectele pozitive, pe termen mediu și lung, ale acestui eveniment rezidă în conturarea unei viitoare colaborări mai apropiate între reprezentanții Ministerului Muncii, patronate și sindicate și Facultatea de Psihologie și Științele Educației, dar și între gestionarea conflictelor colective de muncă și psihologie.

Citeşte mai departe ...

Autentificare

Autentificare pentru membrii comunității academice.